Samen voor de Voedselbank!

Foto: RTV NH

Vandaag, maandag 7 december is de actie ‘Samen voor de Voedselbank’ van start gegaan. De inzamelingsactie voor de voedselbank is een initiatief van alle regionale omroepen in Nederland. Vorig jaar bracht de actie maar liefst 2,5 miljoen euro op.

6700 pakketten
In 2014 bleek de grote betrokkenheid van de inwoners van Noord-Holland die royaal  doneerden. In twee weken tijd zamelde RTV NH toen,samen met verschillende lokale omroepen en media, particulieren, bedrijven en instellingen, spullen in voor de duizenden Noord-Hollandse gezinnen die afhankelijk waren van de voedselbank. In totaal resulteerde deze actie in 6700 pakketten! Een fantastisch resultaat dat we dit jaar natuurlijk willen overtreffen, zeker omdat de behoefte aan voedselbanken alleen maar is toegenomen. Vandaag is RTV NH dan ook gestart met de nieuwe inzamelingsactie.

Wat heeft de voedselbank nodig?
Houdbare voedingsmiddelen en toiletartikelen. Om te voorkomen dat er niet heel veel verschillende dingen binnenkomen, hebben we een boodschappenlijst gemaakt met daarop 29 houdbare producten. Van rijst, suiker en koffie tot wasmiddel, blikgroente en tandpasta.Deze lijst vind je aan het eind van dit artikel.

Wat kun jij doen?

  • Doneer ook een boodschappentas vol spullen. Hoe meer hoe beter. Overal in de provincie zijn inzamelpunten waar je je donatie in kunt leveren. Of kom naar de redactie van RTV NH! Presentatrice June Hoogcarspel ontvangt je in de kantine met een lekker kopje koffie of thee. En wie weet kom je wel op de radio.
  • Verzin een leuke actie op je school, werk, sportclub of in je straat en zamel zoveel mogelijk producten in. Laat ons ook vooral weten wat je organiseert. Dit kan door een mailtje te sturen naar [email protected] En wie weet komt RTV NH wel naar je toe!

Inleverpunten
Door heel Noord-Holland zijn er inleverpunten voor producten. Klik op inleverpunten en je ziet een kaart met daarop alle adressen in de provincie waar je jouw donaties kunt inleveren.

BoodschappenlijstVoedselbank

 

Reacties