Opnieuw bus bekogeld in Heemskerk

Foto: Wikipedia

Vandalen hebben afgelopen weekend in Heemskerk opnieuw een bus van busvervoerder Connexxion bekogeld. Connexxion is het na dit zoveelste incident zo zat, dat twee buslijnen de komende tijd worden omgeleid.

(Bron: RTV-NH)

Afgelopen zaterdagavond was het aan de Maerelaan weer raak, laat Connexxion vandaag weten aan NH. Nog geen week eerder werd op diezelfde straat ook al een bus bekogeld. Ook op de Laan van Assumburg en op plekken in Zaandam werden eerder al bussen bestookt met bakstenen.

Omleiding buslijnen 73 en 74
Voor Connexxion is de maat nu vol. Daarom is gisteren besloten de buslijnen 73 en 74 per direct om te leiden. Het is nog niet duidelijk tot wanneer de omleiding geldt.

“Veiligheid staat voorop”
De vervoerder laat in een toelichting weten: “Bij Connexxion staat de veiligheid van haar passagiers en chauffeurs voorop. Daarom is besloten een omleidingsroute in te stellen. Het tijdstip van 19:00 uur is gekozen omdat het dan donker begint te worden en de kans op incidenten groter is dan overdag.”

Connexxion voegt er aan toe dat het voortdurend in overleg is met de gemeente Heemskerk, de politie en de recherche.
Na de bekogelingen in Zaandam stelde Connexxion ook al een omleiding in voor de lijnen 391 en 292. In Heemskerk werd de dienstregeling toen nog niet aangepast.

Reacties