Winnaar NK Jeugdschaken naar Tata Steel Chess Tournament

Foto: Tata Steel

In overleg met de organisatie van het Pathena NK Jeugdschaken Rotterdam heeft het Tata Steel Chess Tournament besloten om de winnaar in de categorie tot 20 jaar een plek aan te bieden in de Toptienkamp van het Tata Steel Chess Tournament 2017.

Het Pathena NK Jeugdschaken Rotterdam vindt plaats in het Topsportcentrum Rotterdam van 29 april tot en met 7 mei a.s.

Met het toelaten van de jeugdkampioen wil Tata Steel bereiken dat meer jongeren betrokken raken bij het prestigieuze schaaktoernooi in Wijk aan Zee. “Voor het Tata Steel Chess Tournament is het vergroten van de belangstelling voor schaken onder jongeren een van de speerpunten”, aldus Jeroen van den Berg, directeur van het Tata Steel Chess Tournament. “Dat is ook de reden dat we twee jaar geleden hebben besloten om de finale van het NK Schaken voor Scholenteams op de openingsdag van het toernooi in de speelzaal in Wijk aan Zee te laten plaatsvinden”.

Stichting Pathena
De Stichting Pathena, organisator van het NK Jeugdschaken, is opgericht in 2013 en streeft ernaar om getalenteerde jeugdschakers in de regio Rotterdam en daarbuiten te stimuleren door hen een platform aan te bieden waar zij hun talenten verder kunnen ontwikkelen.

Pathena organiseert ondermeer sinds 2012 invitatietoernooien voor jeugdtalenten uit de Rotterdamse en omliggende regio’s. Sinds 2014 organiseert Stichting Pathena ook het Pathena NK Jeugdschaken Rotterdam in nauwe samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, de Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en het Topsportcentrum Rotterdam.

Pathena Academy
Sinds 2015 organiseert Stichting Pathena in samenwerking met vooraanstaande gediplomeerde schaaktrainers ook de Pathena Academy, het Stertrainingsprogramma voor de jeugd in de regio Rotterdam en omstreken, waar tevens gemotiveerde en getalenteerde jeugdschakers uit het hele land aan deelnemen.

Meer informatie op Tata Steel Chess Tournament en op www.pathena.nl.

Reacties

Cookieinstellingen