112

Verkeersruzie

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vrijdagmiddag heeft de politie een 32-jarige man uit Beverwijk aangehouden, nadat deze was ingereden op een 47-jarige plaatsgenoot.

Op vrijdag 1 april omstreeks 13.15 uur kreeg de politie melding van een verkeersongeval op De Meerlanden in Beverwijk. Ter plaatse bleek het echter niet te gaan om een ongeval, maar om een verkeersruzie, die wel had geleid tot lichte verwondingen.

Het slachtoffer verklaarde dat hij naar aanleiding van een inhaalmanoeuvre onenigheid had gekregen met de bestuurder van een andere auto. Het slachtoffer had zijn auto op de Meerlanden stilgezet en was uitgestapt om de andere bestuurder aan te spreken op zijn rijgedrag. Op het moment dat hij tussen beide voertuigen liep, gaf de andere bestuurder gas en reed op hem in. Het slachtoffer kon nog net op tijd wegspringen. Hij liep slechts lichte verwondingen op. De verdachte is vervolgens weggereden. 

De vlucht bleek echter niet van lange duur. Even later trof de politie de man en zijn auto aan bij een tankstation aan de A4 richting Den Haag. Daar werd de man aangehouden en vervolgens voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt nog een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Reacties