Opmerkelijk nieuws van 251tv

Foto: Pixabay

Regionale omroep 251tv kijkt soms even buiten de grenzen en heeft ook dàn oog voor opmerkelijke zaken

Honderdduizend euro verdwenen ‘ins Blaue hinein’
Tijdens een autorit door het centrum van de Duitse stad Hildesheim is een man 100.000 euro kwijtgeraakt. Hij had het geld in een envelop op het dak van zijn auto gelegd en was dit glad vergeten toen hij instapte en wegreed. Dat meldt de politie, die zegt geen reden te hebben om aan het verhaal van de man te twijfelen.

De 56-jarige man had het geld beetje bij beetje van zijn bankrekening gehaald, omdat hij dacht dat het bij hem thuis veiliger zou zijn. Van de geldopnames bestaat bewijs, zei een politiewoordvoerder. Op 22 maart bedacht de man zich echter en besloot hij het geld toch weer naar de bank te brengen. Hij moest nog wat zaken in de kofferbak doen en legde de envelop met geld zo lang op het dak van zijn auto. Dat herinnerde hij zich te laat, want toen had hij al een lange rit door de binnenstad gemaakt.

De man reed de route nog eens na met de politie, maar dit leverde niets op, net zo min als een advertentie in de plaatselijke pers. De politie wijst er op dat de vinder van het geld strafbaar is als hij of zij zich niet meldt.

Meer opmerkelijk nieuws van binnen en soms buiten de regio op 251tv

 

Reacties