112

Politie op zoek naar foto’s en filmpjes van stenengooiers

Foto: Politie IJmond

Na eerdere stenengooi-inicidenten op 13, 15 en 19 maart was het afgelopen maandag opnieuw raak in de Potgieterstraat in Heemskerk waar lijn 73 van Connexxion het moest ontgelden.

Het mag ook nu weer een wonder heten dat er geen gewonden vielen. De steen vernielde een van de grote zijruiten van de bus, die op dat moment 25 passagiers vervoerde. De politie hierover: “Het lijkt erop dat de jongeren niet begrijpen wat voor consequenties dit kan hebben en dat het een spelletje voor ze is”.

Foto’s en filmpjes
Om de daders in beeld te krijgen vraagt de politie iedereen die iets gezien heeft of informatie heeft over de stenengooiers dit te melden. Het allerliefste zou de politie beschikken over foto’s of filmpjes waarop te zien is dat de vernielingen werden gepleegd, van de stenengooiers en van hun mogelijke voorbereidingen.

Het verzoek van de politie is dan ook om eventuele filmpjes en foto’s aan hen toe te sturen. Dat kan door middel van een ‘privébericht’ via de Facebookpagina van Politie IJmond: FB-Politie IJmond

Verdachte situaties melden via 112
Verder blijven natuurlijk ook alle andere getuigenmeldingen welkom via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem : 0800-7000. Dat geldt overigens niet alleen voor de eerdere incidenten maar ook voor nu. Zie je dingen die je niet vertrouwt of die niet kloppen bel dan meteen 112 .

Reacties