Blauwe Vlag 2016 voor Wijk aan Zee

Foto: Gemeente Beverwijk

Gisteren zijn op de Rijkswerf Willemsoord in Den Helder de ‘Blauwe Vlaggen’ uitgedeeld. De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 175 Blauwe Vlaggen toegekend aan 113 jachthavens en 62 stranden.

Veilige en schone jachthavens en stranden
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

Blauwe Vlag is één jaar geldig
Jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. Wijk aan Zee ontving de Blauwe Vlag voor de 4e keer op rij.
“We zijn blij en trots op de Blauwe Vlag”, zegt wethouder Cecilia van Weel. “Zo zie je dat onze gezamenlijke inspanningen resultaat opleveren. En we stoppen niet voor we het schoonste strand van Nederland zijn!”

Blauwe Vlag wappert op de Rijkswerf Willemsoord in Den Helder
Blauwe Vlag wappert op de Rijkswerf Willemsoord in Den Helder

Blauwe Vlag
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens.

Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Internationale Jury
De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop “environmental education” wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.

Reacties

Cookieinstellingen