112

Gluren bij de buren: Politieberichten uit de wijken in Heemskerk

Foto: Politie

Overzicht van de politieberichten vanuit de diverse wijken in Heemskerk in de week van 20 april tot en met 25 april

Van Acker tot Burcht (Jacqueline van den Berg)

  • Tussen 21 en 22 april is er ingebroken in een woning op de Walenburg. Via een openstaand bovenlicht kom men de woning in, waarna diverse goederen werden weggenomen.
  • Op de Johan Brouwerstraat heeft men geprobeerd een Opel Corsa weg te nemen. Het rechterzijruitje werd ingeslagen, waarna men de bedrading probeerde door te verbinden, hetgeen echter niet lukte.
  • Vanuit een afgesloten achtertuin van een woning op de Schilp Acker heeft men een zwarte Piaggio Zip weggenomen, welke op slot stond (tweemaal). Mogelijk zijn er eerder de dag huissleutels verloren of weggenomen, waardoor de diefstal werd vergemakkelijkt.

Van Duin tot Dorp (Ron Schut)

  • Bij de Zilvermeeuwschool heeft men wederom overlast van geparkeerd staande auto’s bij het halen evenals het brengen van de schoolgaande kinderen. Na de vakantie zal hier controle gaan plaatsvinden.
  • Bij de Albert Heijn aan de Rijksstraatweg werd een man aangehouden voor het wegnemen van 6 flessen champagne ter waarde van 260 euro. De man werd ook verdacht  van eerdere diefstallen van champagneflessen. Voor de man was het geen reden om een feestje te vieren, er stond ook nog een boete open van 450 euro.
  • Bij een verkeerscontrole op de Rijksstraatweg werd een bromfietser gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs alsmede het niet kunnen tonen van een ID kaart.

Hart van Heemskerk (Stefan van Broekhuijsen)

  • Van de Prinsengalerij werd een ruit vernield. Omstanders hebben een groep jeugd zien wegrennen van de plek. Onderzoek volgt.
  • In  cafe Jack’s  werd een man aangehouden daar hij bezoekers geïntimideerd had met een mes wat hij telkens tevoorschijn haalde. De man was behoorlijk paranoïde en sprak over het vreemdelingenlegioen alsmede diverse motorclubs. De man krijgt een proces-verbaal en tevens zal hij worden beoordeeld door de crisisdienst.
  • Bij de Jumbo werd een klant aangehouden voor niet afrekenen van een flesje energy drank ter waarde van 0.90 eurocent. De rest van de boodschappen was wel betaald.

Reacties