Koninklijke onderscheidingen uitgereikt door Burgemeester Freek Ossel

Foto: Gemeente Beverwijk (Fotograaf: Heleen Vink)

Dinsdagmorgen 26 april heeft burgemeester Freek Ossel, in het kader van de jaarlijkse ‘lintjesregen’ aan de vooravond van Koningsdag, de Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan drie inwoners van de gemeente Beverwijk.

De drie personen die deze eer ten deel viel waren Mevrouw H.A. van Esburg-Van der Hoeven, Mevrouw A.M.C. Bart-De Jong en de heer J.G. Frerichs.

Mevrouw H.A. van Esburg-Van der Hoeven is benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Zij heeft een lange staat van dienst als vrijwilligster op uiteenlopende terreinen, waarbij zij diverse functies en werkzaamheden verrichtte: pastorale taken, bezoekwerk, organisatie en coördinatie van kaartspelactiviteiten, gastvrouw in ontmoetingscentrum voor ouderen en in een woonzorgcentrum, medewerkster in de Wereldwinkel en in de bibliotheek van het Augustinuscollege.

Mevrouw A.M.C. Bart-De Jong is benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Zij is onder andere actief als lid van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland en voorzitter van de ANBO afdeling Beverwijk/Wijk aan Zee. Als kaderlid van CNV Connectief organiseert zij ontmoetingsmiddagen voor gepensioneerden in Noord-Holland.

De heer J.G. Frerichs wordt eveneens benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich 50 jaar enthousiast ingezet voor de scouting in diverse functies. Hij is al jarenlang lid van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland, vanaf 1996 als voorzitter. Daarnaast is de heer Frerichs jarenlang actief geweest voor de Doopsgezinde gemeente IJmond en het Departement Beverwijk van de Vereniging tot Nut van ‘t Algemeen.

 

Reacties