Expositie “Fijn” in de KOP van WaZ

Foto: KOP van WaZ

Vier kunstenaars tonen van vrijdag 20 mei tot en met 31 juli bijzonder fijn werk. Ze stellen zich graag even voort:

Mirjam Berkhout
“Ik ben Mirjam Berkhout en woon nu alweer 15 jaar met plezier in Wijk aan Zee. In eerste instantie vond ik het fijngeschilderde teveel doorgewerkt en niet mijn ding. Maar bij Paul Jaarsma leerde ik zoveel en een heel andere techniek. Dit gaf mij een andere kijk en nieuwe mogelijkheden, die dus toch wel goed bij mij passen! In mijn dorp wordt elk jaar het schilders evenement Ezels en kwasten georganiseerd. Dat ik vorig jaar met mijn “Dali schilderij” temptation of St.Odulphus de kunstenaarsprijs en publieksprijs won was een hele eer”.

dali banner

Rowan Vellinga
“Wat ik maak is compleet vanuit mijn intuïtie gedreven, vaak denk ik niet na bij wat ik maak en laat ik op dat moment mijn huidige passies en emoties het werk doen. In mijn illustraties zie je verschillende beelden van de mens die wordt verstrengeld, verslonden, versmolten en overgenomen door de natuur. Op deze manier wil ik laten zien dat de natuur altijd zal prevaleren boven andere levensvormen en zet ik de broosheid van het lichaam ten opzichte van de soms vernietigende kracht van het menselijke ego in perspectief.”

Rowan Vellinga banner

Rien Doorn
“Ik teken al een behoorlijke tijd en tot een jaar geleden eigenlijk altijd op papier. Maar in 2015 kwam ik in Wijk aan Zee wonen en één van de vele leuke dingen in dit dorp is de fantastische kunstmanifestatie ‘Ezels en Kwasten’. Daar deed ik vorig jaar aan mee en om de één of andere reden besloot ik om dit keer niet een tekening op papier te maken maar om op een lamp te tekenen die was gemaakt van rijstpapier. Daarna heb ik regelmatig inspiratie gevonden in het tekenen op ander objecten dan een stuk papier of het papier op een andere manier gebruiken dan alleen maar inlijsten Ik vind het heel, heel erg leuk dat ik nu de gelegenheid heb om deze objecten in de KOP van WaZ te laten zien”.

rien 4 banner

Henk Sentel
“Tussen fantasie en werkelijkheid, dit is het spectrum van waaruit mijn werk ontstaat, in een geheel eigen realistische beeldtaal waarin ‘symboliek’ een grote rol speelt. Thema’s waar verbeelding in gezocht worden zijn voornamelijk gerelateerd aan leven, geboorte en de tijdelijkheid van het bestaan. Getoond werk in Galerie KOP van WaZ zijn o.a. een zestal fruitverbeeldingen met symbolische betekenis, die via het tekenpotlood tot stand kwamen, en tekeningen waarin mijn verbeeldingen geplaatst zijn in een imaginaire wereld, het werk krijgt hierdoor een magische surrealistische sfeer”.

SAM_1680 banner

KOP van WaZ
De Kunst Ontmoetings Plek van Wijk aan Zee is gevestigd aan de Voorstraat 12 in Wijk aan Zee.  De opening van de expositie ‘Fijn’ is op vrijdag 20 mei om 17.00 uur. De KOP van WaZ is alle middagen open van 13-17 uur. Kijk voor meer informatie op: www.kopvanwaz.nl 

Reacties