112

Politie arresteert Heemskerker (19) na reeks overvallen IJmond

Foto: Wim Meijer Fotografie

Rechercheurs hebben een 19-jarige man uit Heemskerk aangehouden op verdenking van het plegen van de gewapende overval op 14 maart 2016 op bezorgrestaurant Fresco in Beverwijk.

Bij de overval werd een medewerker van Fresco bedreigd met een vuurwapen en werd een geldbedrag buitgemaakt. Er wordt nog onderzocht of de man ook betrokken was bij andere overvallen.

Meerdere overvallen
In de periode januari tot en met maart 2016 werden er meerdere overvallen gepleegd in Beverwijk en Heemskerk, op onder andere een pizzeria, een nachtwinkel en een haarstudio. Bij de overvallen uitten de gewapende daders de nodige bedreigingen naar de medewerkers en dwongen ze hen geld af te geven.

Medewerking van publiek leidde tot aanhouding
Via buurtonderzoeken en getuigenoproepen in de media, social media en via televisie-opsporingsprogramma’s zoals Bureau NH en Opsporing Verzocht hebben de politie en het Openbaar Ministerie camerabeelden getoond van de verschillende overvallen die in de periode van januari tot en met maart 2016 werden gepleegd. Ook werd extra aandacht en informatie gevraagd aan inwoners van de IJmond door de verspreiding van flyers. Mede door deze inspanningen en de media-aandacht kwamen bij de rechercheurs bruikbare tips binnen. Dit, samen met technisch en tactisch onderzoek, heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van de verdachte.

Verdachte zit vast
Na de aanhouding van de 19-jarige verdachte is ook zijn woning doorzocht. Daarbij zijn diverse goederen in beslag genomen voor nader onderzoek. Met het insluiten van de verdachte is voor de recherche het onderzoek nog niet afgerond. Zo wordt onderzocht of er mogelijk méér daders bij de overval op Fresco betrokken zijn geweest en of de 19-jarige verdachte mogelijk ook een aandeel heeft gehad in enkele van de overige overvallen.

Dit betekent dat de politie nog altijd geïnteresseerd is in tips of informatie die kunnen bijdragen aan het recherche-onderzoek. Tips kunnen worden gemeld via telefoonnummer: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Reacties