Wethouder Erol ontvangt de Gouden Wortel 2015!

Foto: Gemeente Beverwijk

Wethouder Haydar Erol is door PINK!, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, uitgeroepen tot de meest diervriendelijke politicus.

Vorige week werd de Beverwijkse wethouder geïnterviewd door twee bestuursleden van PINK! Dit gebeurde in het kader van de jaarlijkse uitreiking van de ‘Gouden Wortel’ en de ‘Gouden Stok’ voor de meest- en minst diervriendelijke politicus (buiten de Partij voor de Dieren).

Motivatie
De motivatie voor de uitreiking van de ‘Gouden Wortel’ aan wethouder Erol was drieledig: omdat Beverwijk als gemeente een actief voorkeursbeleid voert voor circussen zonder dieren, omdat PINK! van mening is dat de Beverwijkse dierenwelzijnsnota vooruitstrevend is en omdat er in Beverwijk goed wordt doorgepakt op het gebied van de opvang en verzorging van (zwerf-)dieren.

Goed gezelschap
Met het ontvangen van de Gouden Wortel, een wisseltrofee, bevindt wethouder Erol zich in goed gezelschap. Vorig jaar ging de eer naar de Rotterdamse wethouder Joost Eerdmans, terwijl het jaar dáárvoor de Gouden Wortel in ontvangst werd genomen door D66-coryfee Jan Terlouw.

knuppel

Reacties