Drie verdachten aangehouden in verband met gewapende overvallen IJmond

Foto: Politie IJmond

De recherche heeft deze week 3 verdachten aangehouden in het onderzoek naar de reeks overvallen in de IJmond.

Reeks overvallen
In de periode januari 2016 tot en met maart 2016 zijn er meerdere overvallen geweest in de gemeenten Beverwijk en Heemskerk. Deze overvallen werden gepleegd op verschillende ondernemers: van pizzeria tot haarstudio. Bij de overvallen uitten de gewapende daders de nodige bedreigingen naar de medewerkers en dwongen ze hen geld af te geven. Deze overvallen hebben veel impact gehad op de slachtoffers en het veiligheidsgevoel in de directe omgeving.

In totaal 4 verdachten 
Vorige maand werd al een eerste verdachte aangehouden: een 19-jarige Heemskerker. Inmiddels zijn er in totaal 4 verdachten aangehouden voor meerdere overvallen. Twee van de drie verdachten die deze week zijn aangehouden, worden verdacht van drie gewapende overvallen. De derde aangehouden verdachte wordt vooralsnog verdacht van het plegen van één  overval.

Drie vuurwapens in beslag genomen
Tijdens hun aanhoudingen werden doorzoekingen gedaan en zijn de nodige spullen in beslag genomen, waaronder ook drie vuurwapens. De verdachten zijn twee jongens van 17 jaar oud en een van 18 jaar.

Tips nog steeds welkom
De politie IJmond is nog volop bezig met het onderzoek. Om die reden is men dan ook nog volop geïnteresseerd in tips. Wie meent tips  of informatie te hebben rond de overvallen wordt dan ook verzocht contact op te nemen met de recherche in Beverwijk, telefoonnummer: 0900-8844 of het te melden via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Reacties