112

Gluren bij de buren: Politieberichten uit de wijken in Heemskerk

Foto: Politie

Overzicht van de politieberichten vanuit de diverse wijken in Heemskerk in de week van 5 tot en met 11 juli.

Van Duin tot Dorp (Ron Schut)

  • In de vroege ochtenduren van zaterdag 09 juli werd door de politie een rookontwikkeling waargenomen op de Rijksstraatweg. Dit bleek afkomstig te zijn van een loods aan de Kleine Houtweg. Brandweer heeft zich de toegang tot het pand verschaft en heeft de brand geblust. De brand was ontstaan door een aanwezige hennepkwekerij. Onderzoek is gaande.
  • Op de Zeelaan werden 2 jongens aangehouden voor hun vervelend gedrag. Jongens waren luidruchtig en werden door de politie gevraagd hun geluid te temperen. Uiteraard was hier drank in het spel en de jongens weigerden weg te gaan.

Van Acker tot Burcht (Jacqueline van den Berg)

  • Woensdagavond, omstreeks 19.15 uur is er een bank in de brand gestoken, welke naast een schoolgebouw op de Jan van Kuikweg stond. De brandweer heeft de brand geblust. Er zijn een aantal jongens op die locatie gezien. Er wordt onderzocht of zij iets met de brand te maken hebben.

Zuidbroek-Oosterwijk (Eline Berljn)

  • Op woensdag 6 juli 2016, omstreeks 10.00 uur werd een vrouw op de Duitslandlaan aangesproken door een man. De vrouw kende deze man niet, maar ze maakten met elkaar een praatje. Tijdens het gesprek kwam de vrouw erachter dat haar portemonnee weg was. Gezien de man de enige persoon was die in haar buurt was geweest, vroeg ze hem gelijk haar portemonnee terug te geven. De man ontkende en liep daarna hard weg in de richting van de Beneluxlaan. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Hart van Heemskerk / Boven de Baandert (Stefan Broekhuijsen)

  • Op woensdag 6 juli had een bewoner van de Zamenhof zijn tuindeuren openstaan en werd omstreeks 10.00 uur door een man benaderd dat hij als tuinman aan het werk was en trek had in koffie. De brutale man heeft vervolgens een portemonnee uit de woning weggenomen. Signalement: Man met Surinaams uiterlijk, leeftijd ongeveer 30 jaar, 1m85, slank postuur en kort zwart haar. Getuigen worden met klem verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
  • Op donderdag 7 juli om 16.45 uur is op de rotonde van de Deutzstraat/Kerkplein een 17 jarige snorfietster aangereden door de bestuurder van een donkerkleurige stationwagon. Automobilist is echter doorgereden. Wederom worden getuigen verzocht zich te melden bij de politie. Verlaten plaats ongeval is een misdrijf.
  • In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken bij de poelier aan de Van Coevenhovenstraat door de voordeur te forceren.
  • In de nacht van zondag op maandag rond 00:15 uur (vlak na de EK finale) is er op de Wagenaarstraat een raam van een woning ingegooid met een halve stoeptegel. Politie komt graag in contact met getuigen. Anoniem kan ook via 0800-7000.
  • Op maandag 11 juli om 21.15 uur kreeg de politie de melding dat er twee (jonge) jongens door een raam op de eerste etage van Kariboe aan de Rameastraat waren geklommen. Ondanks dat de politie snel ter plaatse was bleek er niemand in het pand. Politie is op zoek naar twee jongens van ongeveer 12 jaar, waarvan een een fel oranje jas/vest droeg.

Reacties