112

Gluren bij de buren: Politieberichten uit de wijken in Heemskerk

Foto: Politie

Overzicht van de politieberichten vanuit de diverse wijken in buurgemeente Heemskerk in de week van 11 tot en met 17 september.

Van Duin tot Dorp (Ron Schut)

  • Op maandag 11 september, omstreeks 17.00 uur vond er een babbeltruc plaats op de Spoellaan. Een man belde aan bij een woning en vertelde aan de bewoner dat hij 2 jassen aangeboden kreeg daar hij altijd zo goed heeft gewerkt voor de gemeente. De bewoner heeft in het verleden inderdaad gewerkt bij de gemeente. De jassen had de man bij zich. Daar de jassen nogal duur waren moest de bewoner alleen de BTW betalen, deze was 100 euro per jas. De vrouw van de bewoner heeft dit geld uit de woning gehaald. De man griste het geld uit haar hand en rende weg, de jassen achterlatend. Betrof hier een man van ongeveer 65 jaar oud, Nederlands sprekend, gekleed in een keurig kostuum, donker van kleur.
  • Op donderdag 15 september, te 08.45 uur, kreeg de politie een melding dat op de Rijksstraatweg een werknemer zichzelf in zijn buik had verwond met een elektrische heggenschaar. Ter plaatse vielen de verwondingen gelukkig mee. De arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.
  • Op dinsdag 13 september, tussen 20.00 en 20.30 uur,  werd een fiets van het merk Gazelle, type Orange plus ontvreemd, welke voor de oprit naar het landgoed Marquette stond. Betreft fr no. GZ5975797.

Van Acker tot Burcht (Jacqueline van den Berg)

  • Tussen maandag 12 en dinsdag 13 september is op de Jan van Kuikweg een bestelbusje opengebroken, waarna gereedschap werd weggenomen.
  • Op zaterdag 17 september is tussen 17.30 en 19.00 uur een fiets weggenomen, welke op de Hoven geparkeerd stond.
  • In het weekend is ook een autoruit vernield van een auto welke op de Johannes Poststraat geparkeerd stond.

Zuidbroek-Oosterwijk (Eline Berlijn en Gerrit van der Pijl)

  • Op dinsdag 13 september 2016, omstreeks 22.15 uur, heeft er een conflict plaatsgevonden op het Europaplein. Een man en een vrouw werden aangevallen door een man met een stalen buis. Er zijn toen over en weer klappen gevallen. Het betreft een langlopend conflict. De man met de stalen buis was bij de komst van de politie niet meer aanwezig. Er werd echter geen aangifte gedaan.
  • Woninginbraak: Tussen zaterdag 17 september en zondag 18 september heeft er een diefstal plaatsgevonden uit een woning gelegen op de Italiëlaan. Diverse goederen zijn er weggenomen.

Hart van Heemskerk / Boven de Baandert (Stefan Broekhuijsen)

  • In de nacht van vrijdag op zaterdag is er van een winkel aan de Kerkweg een groot winkelruit vernield. Een 29 jarige Heemskerkerker is hiervoor aangehouden. Oorzaak bleek te liggen in de relationele sfeer (en drank).
  • In de nacht van zaterdag op zondag zijn er omstreeks 02.45 uur twee abri’s vernield op de Maerelaan. Er zijn wat aanknopingspunten met een vernieling van een auto op de J. Poststraat. Politie doet onderzoek.

Reacties