112

Gluren bij de buren: Politieberichten uit de wijken in Heemskerk

Foto: Politie

Overzicht van de politieberichten vanuit de diverse wijken in Heemskerk in de week van 25 september tot en met 9 oktober

Van Acker tot Burcht (Jacqueline van den Berg)

  • Op maandag 26 en dinsdag 27 september belde een vrouw aan bij meerdere wijkbewoners, waarna zij om geld voor de arme kinderen vroeg. Deze vrouw was getint en was waarschijnlijk in gezelschap van een man, die elders op de straat stond te wachten. Wij adviseren u om geen geld te geven en om haar zeker niet de woning binnen te laten.
  • Op de Debora Bakelaan is tussen 29 september en 1 oktober een geparkeerd voertuig aangereden, waarna de veroorzaker de plaats van het ongeval heeft verlaten zonder zijn gegevens achter te hebben gelaten.
  • Tussen vrijdag 7 oktober, 20.00 uur en zaterdag 9 oktober, 01.30 uur heeft men lijm in het cilinderslot van een voordeur van een woning aan de Jan van Polanenstraat gespoten, waardoor de deur niet meer geopend kon worden. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan.

Van Duin tot Dorp (Ron Schut)

  • Op de Kerkweg nabij het sportcentrum werd een elektrische fiets gestolen. Dit is gebeurd op 28 september in de middaguren. Het betreft hier een fiets van het merk Flyer, type T8.┬áKleur is zwart/grijs. Het framenummer is HE122782.
  • In het industrieterrein de Houtwegen wordt regelmatig een rode combo getraceerd waarvan de inzittenden oud ijzer aan het struinen zijn of misschien iets meer dan dat. Betreft hier het kenteken 26-VX-GG. De inzittenden dragen jassen van JP Groot, echter zij zijn niet werkzaam bij dit bedrijf. Op 6 oktober is aangifte gedaan van diefstal aluminium platen van een oplegger. Dit is in onderzoek of bovenstaanden daar iets mee te maken hebben.

Zuidbroek-Oosterwijk (Eline Berlijn/Gerrit v.d. Pijl)

  • Woensdagmiddag 28 september reed een bestuurder van een bromfiets op het Europaplein zodanig de weg op dat een bestuurder van een motorfiets hem niet meer kon ontwijken, ondanks stevig remmen. Beide voertuigen en bestuurder kwamen ten val, gelukkig zonder enig letsel. De bestuurder van de bromfiets is weg-/doorgereden na de aanrijding zonder zijn identiteit bekend te maken. Het kentekenplaatje van de bromfiets bleef door de aanrijding wel achter op het Europaplein, dus zal de eigenaar kunnen worden achterhaald.
  • Zaterdagavond, 1 oktober, kwam een bestuurster van een bromfiets, op de rotonde Hoflaan/Beneluxlaan, ten val. Door de opkomende regen en daardoor het gladde wegdek was zij onderuit gegleden. Het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel heeft haar, voor nader onderzoek, meegenomen naar het ziekenhuis.
  • Zondagmorgen, 2 oktober, omstreeks 04.30 uur, kwam de melding binnen dat er een auto tegen een lantaarnpaal op de Beneluxlaan stond. Ter plaatse werd een personenauto, vermoedelijk total loss, tegen een lantaarnpaal aangetroffen. Geen bestuurder of passagier aangetroffen. Tevens waren de autosleutels uit de auto verdwenen. In de loop van de dag meldde de eigenaar van de auto zich telefonisch. Hij verklaarde dat hij in paniek was geraakt na de aanrijding en daarom naar huis was gevlucht.

Reacties