Ronald McDonald legt ’t af tegen ‘horrorclowns’

Foto: Wim Meijer Fotografie

Na drieënvijftig jaar lang het boegbeeld te zijn geweest van het Amerikaanse fastfoodketen is de vriendelijke clown Ronald McDonald sinds vanmorgen op non-actief gezet.

Dit gebeurde nadat gisteren de Amerikaanse McDonald’s al aankondigden afscheid te nemen van de vrolijke, roodharige en geraffineerd goochelende clown. Reden van deze opmerkelijke stap: de plotselinge trend van zogenaamde ‘horrorclowns’. Mensen, vermomd als clown, met wit gezicht en rode pruik, die gewapend met mes, bijl of hamer mensen de stuipen op het lijf jagen.

wim-meijer-fotografie_img_2332
Ronald McDonald al 53 jaar ‘boegbeeld’ van fastfoodketen

Nadat afgelopen dagen bleek dat dit verschijnsel ook naar Nederland was overgewaaid en er meldingen binnenkwamen uit Almere en Oss heeft nu ook McDonald’s Nederland per direct besloten om te stoppen met Ronald McDonald.

Laatste optreden in Beverwijk 
Dit betekent dat het optreden van Ronald McDonald van afgelopen vrijdag, 7 oktober, gedurende de actie voor de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade in het kader van Founders Day, wellicht een van zijn laatste is geweest. “In ieder geval zal zijn pak voorlopig in de kast blijven hangen”, zo liet Eunice Koekkoek, woordvoerder van McDonald’s weten tijdens een interview bij de NPO op radio 2.

wim-meijer-fotografie_img_2266
Ronald McDonald in Beverwijk slechts ‘gewapend’ met tal van goocheltrucs

 

Reacties