Dertien verdachten aangehouden voor woninginbraken in de IJmond

Foto: Politie IJmond

Politie IJmond heeft dertien verdachten in de leeftijd van 17 tot 23 jaar aangehouden voor onder andere woninginbraken en heling. Alle verdachten zijn woonachtig in Beverwijk en Heemskerk.

(bron: Politie IJmond)

Aanhouding
De politie kwam de verdachten op het spoor na uitgebreid onderzoek. In de maanden november en december 2015 was er een duidelijke stijging te zien in het aantal woninginbraken in de IJmond. Deze stijging was vooral waarneembaar in de gemeenten Heemskerk en Beverwijk. Dit resulteerde in het onderzoek dat in de periode van januari 2016 tot eind juli plaatsvond. De zaken vonden plaats in de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen. Eén speelde zich af in de gemeente Castricum. De woninginbraken zijn door de dertien verdachten in wisselende samenstelling gepleegd. De buit bestond meestal uit sieraden, kluizen en elektronische apparatuur.

23 zaken
In totaal werden er 23 zaken aangedragen bij het Openbaar Ministerie. Alle verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij zijn allen heengezonden onder schorsende voorwaarden. Een aantal van hen heeft elektronisch toezicht (enkelband). In januari 2017 moeten de verdachten zich verantwoorden voor de rechtbank.

Reacties