112

Gluren bij de buren: Politieberichten uit de wijken in Heemskerk

Foto: Politie

Overzicht van de politieberichten vanuit de diverse wijken in Heemskerk in de week van 25 tot en met 31 oktober

Van Acker tot Burcht  (Jacqueline van den Berg)

  • Tussen 25 en 26 oktober zijn er twee bestelbussen opengebroken, welke op de Debora Bakelaan/hofje Willem van Coulsterstraat geparkeerd stonden. Er is veel (elektrisch) gereedschap weggenomen. Een getuige heeft rond 01.00 uur wel een witte bestelauto langzaam door de straat  zien rijden, met twee mannen erin. Beide eigenaren zijn zwaar gedupeerd.
  • Op de Goudvink zijn twee banden van een auto lek gestoken. De eigenaar heeft aangifte gedaan van vernieling.
  • Op maandagmiddag, rond 14.19 uur belden twee blanke jongens bij een bewoonster van de Van Hamelstraat aan met een vraag of zij haar e-mailadres wilde geven. De bewoonster vertrouwde het niet en deed de deur dicht. Later werden de jongens van circa 25 jaar oud door medewerksters van de Viva Zorggroep aangesproken, waarna zij verklaarden voor de Nuon te werken. De Nuon wist echter van niets. Later de week heeft een soortgelijk incident ook plaatsgevonden op de Jan van Kuikweg.
  • Mogelijk zijn er weer oplichters actief in de wijk, die met name de oudere bewoners willen bestelen.

Van Duin tot Dorp (Ron Schut)

  • Bij een bergingsbedrijf aan de Lijnbaan werd een auto opgehaald die afgesleept was. De eigenaar had geen geld bij zich en is gewoon weggereden. Kort na het wegrijden werd de man klemgereden, waarna hij plotsklaps wel geld bij zich had.
  • Op de Zandhaver werd op 29 oktober in d avonduren ingebroken in een woning. Men is binnen gekomen door verbreking van een slot. Uit een lade in de kamer zijn sieraden alsmede geld gestolen.
  • Bij een woning aan de Jan Ligthartstraat werd aangebeld door een man die vertelde dat op dat adres een pakketje afgeleverd was met daarin een horloge van 800 euro. De bewoner dacht dit klopt niet en heeft de deur dichtgedaan. Meer dan vermoedelijk gaat het hier om een babbeltruc. Wel is geadviseerd direct de politie te bellen zodat de pakkans wat groter is.
  • Bij de Albert Heijn aan de Rijksstraatweg had men een winkeldief in het vizier. Hij zou wat blikjes niet hebben afgerekend. Met de vraag of de man even mee kon komen naar het kantoor nam hij de benen en al struikelend rende hij naar zijn auto en reed weg.De auto betrof een witte bestelbus, kenteken onbekend gebleven.

Zuidbroek-Oosterwijk (Eline Berlijn/Gerrit v.d. Pijl))

  • Vrijdagavond 28 oktober, omstreeks 18.15 uur, is een 14 jarige jongen aangehouden. Hij had zich schuldig gemaakt aan lokaalvredebreuk bij supermarkt DEEN aan de Europassage. Ondanks een winkelverbod was hij toch de winkel ingegaan. Hij is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor.
  • Zondagochtend 30 oktober, omstreeks 02.30 uur, kwam de melding binnen dat een bromfiets nabij het station in brand stond. Ter plaatse bleek, naaste bromfiets, ook twee fietsen in de brand te staan. Alle drie de fietsen zijn uitgebrand. De brand is meer dan vermoedelijk opzettelijk aangestoken. Twee andere fietsen hadden roet/smeulschade opgelopen. Er is een onderzoek naar de oorzaak van de brand ingesteld.

Reacties