Open dag bedrijfsschool Tata Steel

Foto: Tata Steel

Op dinsdag 22 november kunnen jongeren met een passie voor werken in de techniek tijdens een Open Dag van 15.00 tot 20.30 uur kennismaken met de opleidingsmogelijkheden aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden.

Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de vele carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Van de medewerkers in de fabrieken en installaties is de helft ooit begonnen op de bedrijfsschool. Het slagingspercentage aan de Academy bedraagt 88% (tegen een landelijk gemiddelde op het MBO van 65%). In juni bleek uit onderzoek onder duizenden MBO-studenten dat de bedrijfsschool van Tata Steel de best gewaardeerde MBO-instelling van Nederland is.

Passie voor techniek
Tata Steel biedt jongeren met een passie voor techniek veel mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4) en elektrotechniek (MBO-4). Tata Steel zorgt ervoor dat de opleidingen naadloos aansluiten op de huidige stand van de techniek. Zo is er bijvoorbeeld speciale aandacht voor automatisering en robotisering.

Opleidingskosten volledig voor rekening Tata Steel
De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (Kader, Gemengde of Theoretische Leerweg) of met een overgangsbewijs Havo3-Havo4, met vanzelfsprekend voldoendes voor natuurkunde en wiskunde in het vakkenpakket. De twee- en vierjarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor zijn rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris. Leerlingen krijgen ook een baangarantie. Het opdoen van veel concrete praktijkervaring, de persoonlijke begeleiding van docenten en mentoren en de doorgroeimogelijkheden spreken veel jongeren aan.

Workshops en fabrieksbezoek
Tijdens de open dag geven leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel uitleg over de opleidingen en zijn er diverse activiteiten waarbij de bezoekers zelf hun techniekkennis in praktijk kunnen brengen. Je kunt ook een kijkje nemen bij de Technische Dienst van Tata Steel of in een van de vele fabrieken. Een geldig identiteitsbewijs is daarvoor verplicht en er geldt een minimumleeftijd van 14 jaar. Voor een bezoek aan de Open Dag is aanmelden niet nodig.

Het is mogelijk om je al op de Open Dag in te schrijven voor een van de opleidingen. Veelal zijn de opleidingen al kort na de Open Dag vol. In januari, maart en augustus 2017 starten nieuwe klassen aan de bedrijfsschool.

Locatie Open Dag: Academy van Tata Steel, Rooswijkweg 61 in Velsen-Noord.

Voor meer informatie over en inschrijven voor de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen.

Reacties