112

Gluren bij de buren: Politieberichten uit de wijken in Heemskerk

Foto: Politie

Overzicht van de politieberichten vanuit de diverse wijken in Heemskerk in de week van 7 tot en met 13 november.

Van Acker tot Burcht  (Jacqueline van den Berg)

  • Op woensdag 9 november, rond 20.15 uur,  fietsten twee jongens van circa 12 jaar op het fietspad parallel aan de Schilp Acker. Zij maakten enkele grapjes/opmerkingen wat een passerende man met zijn vrouw niet kon waarderen.  Even verderop stond de man ineens op het fietspad, hield de jongens tegen en pakte een bril af, welke hij op de grond gooide. De bril raakte beschadigd. De man ging er toen vandoor. De man was circa 40 jaar oud, droeg een licht bruine leren jas en had heel donker kort haar, een snor en een baardje. De vrouw had een blonde paardenstaart. Wij verzoeken deze man contact met ons op te nemen.

Van Duin tot Dorp (Ron Schut)

  • Op de Strengweg zag de politie uit een woning licht komen van een zaklantaarn. Bleek dat bewoners thuis waren en dat de aardlekschakelaar niet meer goed zijn werk deed.
  • Op de Jan Ligthartstraat werd getracht in te breken in een woning. Het voordeurslot moest het ontgelden. Men is niet binnen geweest. Dit is gebeurd in tussen 9 november en de vroege uren van 11 november.
  • Op de Egelantier bood een bewoner een mobiele telefoon aan. De koper wilde betalen met briefjes van 50 euro. Verkoper was attent en had in de gaten dat de briefjes vals waren en heeft na een schermutseling de koper aan de politie overgeleverd.

Zuidbroek-Oosterwijk (Eline Berlijn/Gerrit v.d. Pijl))

  • In de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 november is er ingebroken in een garage aan de Sambrestraat. Mede gelet op de geringe sporen die er werden aangetroffen lijkt het erop dat deze inbraak er op gericht was om bepaalde attributen weg te nemen uit de garage.
  • Vrijdagmorgen 11 november, omstreeks 09.00 uur brak er (even) paniek uit in de Europassage. Een moeder was haar driejarig zoontje kwijtgeraakt tijdens een bezoek aan een kledingwinkel. Met behulp van omstander en winkeliers is gezocht naar het jongetje. Nergens te vinden. Enkele minuten later zag een oplettende buurtbewoonster op de Beneluxlaan een/het jongetje de weg oversteken. Zij sprak het jongetje aan, zette hem in zijn auto en belde de politie. Kort hierop konden moeder en kind worden herenigd.

Reacties