112

Gluren bij de buren: Politieberichten uit de wijken in Heemskerk

Foto: Politie

Overzicht van de politieberichten vanuit de diverse wijken in Heemskerk in de week van 28 november tot en met 3 december.

Van Acker tot Burcht  (Jacqueline van den Berg)

  • Op zondagmiddag 4 december is een 7 jarig kindje op de skatebaan aan de C.Geelvinckstraat zeer ongelukkig ten val gekomen, waarbij vermoedelijk een kaakfractuur werd opgelopen. Het kindje is vervoerd naar het ziekenhuis.
  • Woensdagavond tussen 19.30 en 20.45 uur is er wederom een jas (merk Canada Goose) uit de kleedkamer van de sportschool aan de Vrijburglaan weggenomen.

Van Duin tot Dorp (Ron Schut)

  • In een bedrijfsunit aan de Ambachtsring werd zaterdagmorgen een hennepkwekerij ontdekt. Men ontdekte een opengebroken raam op de bovenverdieping. Bleek dat in de nacht de aanwezige hennepplanten waren gestolen. Op de bovenverdieping werd een volledig in werking zijnde kwekerij aangetroffen. Deze is ontmanteld. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een onderzoek ingesteld. hennepkwekerij

Hart van Heemskerk (Stefan Broekhuijsen)

  • Op woensdag 30 november zijn er tussen 10.15 uur en 10.45 uur van een tuinier, die aan het werk was op de Dukasstraat, meerdere gereedschappen gestolen. Gaat onder andere om een bladblazer, een heggeschaar, een boormachine en een bosmaaier. Daarnaast is zijn portemonnee uit zijn bedrijfsbus gestolen. Heeft u iets verdachts gezien neem dan contact op met de politie via 0900-8844.
  • Op vrijdag 2 december heeft er omstreeks 14.30 uur een babbeltruc plaatsgevonden bij een bejaard echtpaar aan het Betsy Perkhof. Twee jongens kwamen met een smoes dat ze autopech hadden en de ANWB wilden bellen de woning binnen. Vervolgens zijn er sieraden weggenomen. Signalementen: twee blanke jongens in de leeftijd 25-30 jaar in het zwart gekleed. Een had een mager postuur en de andere een fors postuur. Heeft u informatie of bent u getuige geweest bel dan 0900-8844 of anoniem 0800-7000.
  • Zaterdag zijn er twee 14 jarige meiden aangehouden vanwege winkeldiefstal bij een supermarkt op de Kerkweg. De buit betrof snoep, ijs, chips en koek. Buiten het feit dat suiker slecht voor je is, levert het ook een strafblad op. Beide dames zijn doorverwezen naar HALT en daarna opgehaald door hun ouders.

Zuidbroek-Oosterwijk (Gerrit v.d.Pijl)

  • Woensdag 30 november omstreeks 15.30 uur zag een bestuurder van een personenauto een groep eenden de weg oversteken. Hij remde hiervoor af. De bestuurder van de auto achter hem had het wel in de gaten en remde ook. De bestuurder daar weer achter had het te laat in de gaten reed tegen zijn voorganger aan, die vervolgens weer tegen eerste genoemd voertuig botste. Door de impact werden alle bestuurder voor de zekerheid gecontroleerd door ambulancepersoneel. Alle bestuurder konden na controle hun weg weer vervolgen.
  • Op zaterdag 3 december kwam omstreeks 22.30 uur de melding van vuurwerkoverlast bij station Heemskerk. Ter plaatse werden 7 jongens en meisjes aangehouden. Een jongen had ruim 100 stukken nitraatvuurwerk bij zich. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het vuurwerk is in beslag genomen en de jongen heeft een proces-verbaal gekregen.

Reacties