Wandelen door de Velsertunnel: vanaf morgen 12.00u inschrijven

Foto: Rijkswaterstaat

Het ligt niet echt voor de hand dat de inschrijving net zo’n vaart zal lopen als bij de Velsertunnel Run, maar toch… Het kan geen kwaad om er snel bij te zijn met het aanmelden voor de Publieksdagen van 7 en 8 januari.

Bij de Velsertunnel Run waren alle 6000 startbewijzen binnen 24 uur uitverkocht. Hoe dat bij de publieksdagen zal zijn valt moeilijk te voorspellen. Duidelijk is wel dat er in de hele regio IJmond veel belangstelling voor lijkt te bestaan. Het is dus aan te raden om niet te lang te wachten met inschrijven. Dat kan vanaf donderdag 8 december 12.00 uur. Op dat moment gaat de inschrijving open via www.rws.nl/velsertunnel.

Twee publieksdagen op 7 en 8 januari
Rijkswaterstaat organiseert twee publieksdagen op 7 en 8 januari om alle belangstellenden de kans te geven door de gerenoveerde tunnel te wandelen voordat er dagelijks weer duizenden auto’s doorheen rijden.

Het bezoek aan de Velsertunnel is gratis. Wel moet men zich inschrijven voor een bepaalde dag en tijd. Bezoekers ontvangen vervolgens een kaartje dat geldt als toegangsbewijs. De open dagen worden een feestelijke gebeurtenis voor jong en oud. Bezoekers kunnen op hun gemak door de smetteloze tunnel lopen. In de tunnel zijn medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie Hyacint aanwezig om toelichting te geven bij de hoogtepunten van de renovatie. Denk hierbij aan de nieuwe ventilatie of de 5 nieuwe veilige ruimtes in het midden van de tunnel. De publieksdagen worden georganiseerd op een moment dat de tunnel nog niet open kan voor verkeer.

Opening  
De Velsertunnel tussen Beverwijk en Velsen is sinds half april gesloten voor een grootscheepse renovatie en gaat naar verwachting open in januari 2017. Op dit moment wordt er nog aan de tunnel gewerkt. De exacte datum stelt Rijkswaterstaat vast zodra de openstellingsvergunning is verleend. Voordat de tunnel dan echt open kan voor verkeer moeten er nog werkzaamheden gebeuren. Het belangrijkste is het toegankelijk maken van de tunnel. Zo heeft Rijkswaterstaat op de A22/N208 tijdelijke wegen aangelegd, die aan de zuidkant de tunnel blokkeren. Om de Velsertunnel weer bereikbaar te maken, moeten die wegen eerst worden verwijderd.

Reacties

Cookieinstellingen