Nova College beste ROC Randstad

Foto: Nova College

Het Nova College is volgens de vandaag verschenen Keuzegids MBO 2017 het beste roc in de Randstad en komt op een gedeelde 7e plaats binnen in de top-10 van de totale ranglijst.

Van alle roc’s is Nova College een van de twee roc’s met een ++ beoordeling van de Onderwijsinspectie. Zeven opleidingen hebben het kwaliteitszegel ‘topopleiding 2017’ verdiend, waarvan vier opleidingen op de 1e plaats in de Randstad staan.

Van 14e naar 7e plaats
Het Nova College steeg ten opzichte van vorig jaar van een 14e naar een gedeelde 7e plaats. Daarmee werd de tendens van de laatste drie jaar stevig doorgezet. Vier jaar geleden nam het Nova College nog een 28e plaats in op de lijst.

Hans Snijders, voorzitter College van Bestuur Nova College, is verheugd over de uitkomsten: “We zien in deze resultaten dat wij goed op weg zijn om onze ambitie ‘de meest tevreden studenten in de Randstad’ te realiseren. De scores in de MBO Keuzegids – vooral afkomstig uit de JOB-monitor 2016 – weerspiegelen de inzet en betrokkenheid van onze docenten en de medewerkers die het onderwijs ondersteunen. Je zou ook kunnen zeggen dat onze studenten in dit studenttevredenheidsonderzoek door de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs hun waardering hebben uitgesproken voor hun docenten en de andere medewerkers.”

Topopleidingen
Vier van de zeven topopleidingen van het Nova College staan op de eerste plaats in de Randstad; dit zijn: Artiest – Acteur en Danser; Bouw – alle bouw-opleidingen; Gezondheidstechniek en Lab – Laboratoriumtechniek, Recreatie & Toerisme – Cosmo Academy Haarlem. Andere topopleidingen zijn: Media – mediamanager en mediavormgever; Verpleging – Mbo Verpleegkundige en Sport en Bewegen – CIOS Haarlem Hoofddorp. Deze laatstgenoemde opleiding is bovendien de beste CIOS-opleiding van Nederland.

Blijven werken aan kwaliteit
Naast de topopleidingen heeft het Nova College opleidingen die volgens de MBO Keuzegids uitkomen in de middenmoot en enkele opleidingen waarvan de JOB-monitor door te weinig studenten is ingevuld, waardoor ze onderaan de lijst staan. Snijders zegt hierover: “De komende tijd blijven wij ons verder inzetten om ook de kwaliteit van die opleidingen te verhogen en onze ambities te realiseren.”

Reacties