Velsertunnel ziet ’t licht

Foto: Ton Borsboom

Rijkswaterstaat rondt momenteel het werk aan de lichtroosters van de Velsertunnel af. De lichtroosters zorgen voor een geleidelijke overgang van licht naar donker.

Het gaat om reparaties aan het deel van het tunneldak dat tussen de lichtroosters zit. Daar verhelpt combinatie Hyacint lekkages. Ook is nieuwe dakbedekking aangebracht. Daarnaast neemt Hyacint de goten onder de lichtroosters onder handen; die worden waar nodig gerepareerd, schoongemaakt en in een beschermende coating gezet.Renovatie Velsertunnel Renovatie Velsertunnel

(foto's: Ton Borsboom/Rijkswaterstaat)
(foto’s: Ton Borsboom/Rijkswaterstaat)

Laatste fase
De werkzaamheden aan de Velsertunnel zitten op dit moment in hun laatste fase. Op zaterdag 7 en zondag 8 januari organiseert Rijkswaterstaat 2 publieksdagen om de resultante van 9 maanden hard werken te tonen aan belangstellenden. En dat zijn er veel! Binnen 2 uur meldden zich maar liefst elfduizend mensen aan, waarna de inschrijving werd gesloten.

Wanneer exact de Velsertunnel weer (officieel) wordt geopend voor het autoverkeer is nog niet bekend. Naar verwachting wordt dat in de loop van januari 2017.

Reacties