112

Gluren bij de buren: Politieberichten uit de wijken in Heemskerk

Foto: Politie Heemskerk

Overzicht van de politieberichten vanuit de diverse wijken in Heemskerk in de week van 2 tot en met 8 januari.

Hart van Heemskerk (Stefan van Broekhuijsen)

  • Op woensdag 4 januari is er om 22.45 uur een personenauto in brand gevlogen op de Beethovenstraat. Er was geen sprake van brandstichting.
  • Op 5 januari werd er omstreeks 22.30 uur glasgerinkel gehoord bij de basisschool de Zevenhoeven aan de Maerelaan. Er bleken twee ruiten te zijn gesneuveld. Mochten er getuigen zijn die nog niet met de politie hebben gesproken neem dan a.u.b. contact op via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.
  • Op 6 januari is er tussen 18.00 uur en 22.30 uur een Cortina fiets gestolen vanaf de Beethovenstraat.
  • Op 7 januari is er tussen 17.00 uur en 20.30 uur ingebroken in een woning aan de Händelstraat. Men is binnengekomen door aan de achterzijde een raam te forceren. Buit bestond uit sieraden.
  • Op 8 januari heeft er rond 20:20 uur op het Bachplein een aanrijding plaatsgevonden, waarbij de veroorzaker is doorgereden. Oplettende getuigen hadden het kenteken genoteerd en de politie gebeld, waardoor een 48 jarige verdachte in Beverwijk kon worden aangehouden. Buiten dit incident had de man ook 4 maal te veel alcohol op en stond hij nog gesignaleerd voor een boete. Het rijbewijs en de auto van de man zijn inbeslaggenomen.

Boven de Baandert (Stefan van Broekhuijsen)

  • Deze week zijn er een paar meldingen binnengekomen in Heemskerk van Engelssprekende klusjesmannen die de wijk in gaan en bij mensen aanbellen om bijvoorbeeld dakgoten schoon te maken of reparaties uit te voeren. Zij gaan over het algemeen zeer opdringerig te werk en zijn alleen maar op uw geld uit. GA HIER NIET OP IN! De politie adviseert bewoners werkzaamheden aan huis en tuin te laten uitvoeren door erkende professionele bedrijven en niet in zee te gaan met mensen die zomaar aan de voordeur verschijnen. Mocht u ze in uw buurt “aan het werk” zien, neem dan contact op met de politie via 112.

Zuidbroek-Oosterwijk (Gerrit v.d. Pijl))

  • Vrijdag 6 januari, omstreeks 02.00 uur, werd een bestuurder van een personenauto aangehouden op de Tolweg. Hij had een eenzijdig ongeval veroorzaakt (auto op zijn kant). Na controle bleek de man teveel alcohol te hebben gedronken. Hij is hiervoor aangehouden. Bij controle in zijn auto werd een ploertendoder aangetroffen. Ook hier zal de man een proces-verbaal voor krijgen.
  • Tussen zaterdag 7 januari 15.00 uur en 20.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Denderstraat. De cilinder van de achterdeur was uit de deur gestoken waardoor men binnen kon komen. De hele woning is doorzocht. Er is nog niet bekend of er iets vermist wordt.
  • Tussen eerder genoemde tijdstippen is er ook geprobeerd in te breken in een woning aan de Rijnstraat. Bij deze woning is ook, via de niet afgesloten poortdeur, geprobeerd de cilinder van de achterdeur open te boren. Door onbekende oorzaak is dit echter niet gelukt, waardoor het bij een poging is gebleven
  • Op zondagochtend 8 januari omstreeks 01.10 uur zagen collega’s van de politie twee mannen lopen op de Beneluxlaan. Zij zagen d at de mannen iets in hun hand hadden wat blauwe vonken gaf. Op aanroepen renden de mannen weg en gooiden daarbij een voorwerp weg op een dak. Op het dak werd een stroomstootwapen aangetroffen. Hierop is de man die het wapen op het dak gooide aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Haarlem. Na zijn verhoor heeft hij van justitie een strafbeschikking gekregen van 500 euro.

Reacties