Morgen opening Velsertunnel

Foto: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Als alles verloopt zoals gepland stelt Rijkswaterstaat morgenochtend om 05.00u de Velsertunnel, na 9 maanden renovatie, weer open voor het verkeer.

(bron: RTV NH)

Enkele uren later, om 11.15 uur, zal minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu de tunnel vervolgens ook officieel openen, gevolgd door een feestelijke optocht door de Velsertunnel met 60 oldtimers. Hiermee wordt gerefereerd aan 60 jaar geleden, toen Koningin Juliana de nieuwe tunnel opende, waarna een stoet van (voor die tijd moderne, maar door de ogen van nu ‘oldtimer’) bedrijfsauto’s een eerste tocht maakte onder het Noordzeekanaal door.

Opening Velsertunnel door Koningin Juliana in 1957 (bron: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Youtube)

Eigenaars oldtimers bang voor strooizout
Het is echter nog maar zeer de vraag of er morgen ook daadwerkelijk de stoet 60 oldtimers gaat tellen. Diverse deelnemers van de oldtimerclub hebben namelijk aangegeven dat ze niet gaan rijden als er gestrooid wordt. Dat vertelt Gerard de Boer, hoofd aannemer van de Velsertunnel, tegen mediapartner NH. Reden is dat ze bang zijn dat het strooizout schade toebrengt aan hun klassieke auto’s, legt hij uit.

Tocht gaat door, eventueel met minder klassiekers
Een woordvoerder van Rijkswaterstaat is niet bang dat het zo’n vaart gaat lopen dat er geen enkele oldtimer komt opdagen. Volgens hem heeft een deel van de eigenaren van het symbolische aantal van zestig oldtimers (de Velsertunnel bestaat 60 jaar) aangegeven niet te komen. “Maar of het er nu zestig of minder zijn, het gaat sowieso door. Als er een paar afzeggen, wil dat nog niet zeggen dat iedereen afzegt.”

Volg de opening op RTV NH
Alles rond de opening van de Velsertunnel is morgen te volgen online bij NH, op NH-tv en NH-radio. Later op de dag volgt ook een uitgebreide reportage op Beverwijk-, Heemskerk- en Velsen.Nieuws.nl

Reacties

Cookieinstellingen