Beverwijkse Monia Ouchani winnares in landelijke poëziewedstrijd

Foto: Monia Ouchani

Na eerder een poëtische overpeinzing naar aanleiding van de opening van de Velsertunnel is nu een door haar bedachte slogan een jaar lang te zien op gemeentewagens in Zaandam.

In het kader van de Poëzieweek (van 26 januari tot 1 februari) werd een landelijke dichtwedstrijd gehouden, waarbij iedereen werd uitgenodigd om tekstregels in te zenden. De meest inspirerende teksten zouden dan een plekje krijgen om gemeentewagens.

Doelstelling: Terwijl de stad wordt onderhouden, wordt poëzie rondgestrooid. Uiteraard moesten de teksten wel aan bepaalde criteria voldoen, zoals: de dichtregels moesten  op de lachspieren werken, hilarisch zijn, ironisch of herkenbaar.
Uiteindelijk heeft de dichtwedstrijd 25 winnaars opgeleverd en even zoveel teksten die het komende jaar zullen verschijnen op circa 20 veegwagens, rioolschoonmaakwagens en ander rijdend materieel in de gemeente Zaandam, dat daarmee de 4e stad in Europa is waar deze dichtregels op gemeentewagens is ingevoerd.

Monia Ouchani
Een van die winnaars was de uit Beverwijk afkomstige Monia Ouchani. Voor Beverwijk- en Velsen.Nieuws.nl is zij geen onbekende, want enkele weken geleden zorgde ze ook al voor een mooie poëtische overpeinzing rond de heropening van de Velsertunnel (zie: Overpeinzingen van een Velsertunnel-forens)

Het heeft er alle schijn van dat in Monia een nieuwe Beverwijkse Stadsdichter schuilgaat. We zijn nu al nieuwsgierig wat er komen gaat als aan het eind van ’t jaar een compleet heringerichte Breestraat het leven ziet.

Reacties