112

Gluren bij de buren: Politieberichten uit de wijken in Heemskerk

Foto: Politie

Overzicht van de politieberichten vanuit de diverse wijken in Heemskerk in de week van 19 tot en met 26 april.

Zuidbroek-Oosterwijk (Gerrit v.d. Pijl))

  • In de Lidl Euratomsingel vond een babbeltruc plaats. Een oudere dame heeft bij de kassa afgerekend met haar pinpas. Kennelijk heeft men achter haar de pincode zien in toetsen. Nadat zij had afgerekend  is zij naar buiten gelopen. Er kwam bij  haar een man staan en is kennelijk de pinpas ontfutseld uit haar jaszak. Later bleek dat van haar bankrekening is 900 euro afgeschreven.

Van Acker tot Burcht 

  • Van een woning aan de Jan van Kuikweg werd een deurslot vernield. In het slot werd een een schroef gedraaid, waardoor de cilinder werd vernield. Onbekend is of men heeft getracht het slot de forceren om de woning binnen te komen.

Van Duin tot Dorp (Ron Schut)

  • Op de Rijksstraatweg nabij de Binnenduinrandweg klaagt men met name over het inrijverbod van vrachtauto’s. Aankomende tijd zal daar de nodige aandacht voor zijn.
  • In het uitgaansleven van Castricum vond een ruzie plaats tussen cafébezoekers. Dit werd voortgezet op de Rijksstraatweg. Partijen gescheiden en elk is zijn weg gegaan. Wel werd een proces verbaal uitgeschreven voor de wet ID.

Hart van Heemskerk (Stefan van Broekhuijsen)

  • Bij de prijzenmepper aan de Maerten van Heemskerckstraat vond een winkeldiefstal plaats. Een getuige zag dat een persoon snoep in haar handtas deed, kennelijk met de bedoeling deze bij de kassa niet af te rekenen. Er werd hier wat van gezegd, waarna er een handgemeen ontstond en de persoon de winkel uit rende met achterlating van haar tas. Zij kon later worden achterhaald en kreeg een proces-verbaal.
  • Op het Burgemeester Nielenplein werd een bromfietscontrole gehouden met de rollentestbank. Diverse bestuurders werden gecontroleerd, enkelen kregen en bekeuring.

Boven de Baandert (Stefan van Broekhuijsen)

  • Op vrijdag 21 april reed er een 14 jarige jongen op de Communicatieweg op een bromfiets. Buiten het feit dat hij reed zonder rijbewijs, had de bromfiets een veel te hoge constructiesnelheid, waarvoor bekeuringen zijn uitgeschreven. In het weekend van 21 t/m 23 april is er ingebroken in een woning aan de Deukelven.
  • In de nacht van woensdag 19 april op donderdag 20 april is er in verschillende auto’s ingebroken door een raampje in te slaan. Gaat om de A. Jacobsstraat, Jean Monnetstraat, Anna Reynvaanstyraat en de Zevenhoeven. Een getuige heeft een verdachte in een zwartkleurige Fiat zien stappen. Bent u ook getuige geweest? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Ziet u een inbraak op heterdaad bel dan 112.

Reacties