112

Gluren bij de buren: Politieberichten uit de wijken in Heemskerk

Foto: Politie Heemskerk

Overzicht van de politieberichten vanuit de diverse wijken in Heemskerk in de week van 1 tot en met 6 mei.

Zuidbroek-Oosterwijk (Gerrit v.d. Pijl))

 • In de nacht van 1 op 2 mei is er geprobeerd in te breken in een hoekwoning op de Scheldestraat. Uit de moeten op het raamkozijn is er bij de poging tot inbraak gebruik gemaakt van een klein model schroevendraaier. Het is niet gelukt de woning binnen te komen.
 • Op 2 mei tussen 12.00 uur en 12.30 uur is er een aanrijding geweest tussen een bestuurster van personenauto en een fietsster op de rotonde Duitslandlaan/Beneluxlaan. Door de aanrijding kwam de fietsster te vallen en kwam met haar hoofd op de grond terecht. Zij hield hierdoor een hersenschudding en een wond aan haar hoofd aan over. De fietsster en de bestuurster van de personenauto hebben elkaar wel gesproken na de aanrijding maar doordat beiden hevig geschrokken waren zijn zij vergeten gegevens uit te wisselen. Mocht de bestuurster van de personenauto zich hierin herkennen dan is het verzoek zich te melden op het politiebureau te Beverwijk.

Van Acker tot Burcht (Eline Berlijn)

 • In de nacht van woensdag op donderdag rond 00:45 uur is een 41 jarige Beverwijker aangehouden die in een “sloopflat” aan de Simon Van Haerlemstraat bezig was met koperdiefstal.
 • Op 5 mei om 13.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen over twee verdachte figuren die op de Hoogdorperweg met folders zouden lopen. Politie heeft beide heren aangetroffen. Bleek dat zij kledingzakken aan het uitventen waren.
 • In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.15 uur werd in een flat aan de D. Bakelaan een brandje gemeld op de 5e etage. Bleek een vuurkorf, die op verzoek meteen is uitgemaakt.

Van Duin tot Dorp (Ron Schut)

 • In het tuindersgebied werd en bewoner gebeten door zijn eigen hond. De man is overgebracht naar het ziekenhuis voor zijn behandeling.
 • Eveneens in het tuindersgebied zijn afgelopen periode een grote hoeveelheid messingkoppen gestolen van op het land liggende sproei installaties. Diverse aangiftes zijn inmiddels gedaan.

Hart van Heemskerk (Stefan van Broekhuijsen)

 • Op woensdagavond 3 mei werd een schoorsteenbrand gemeld aan de Baandert. Bleek uiteindelijk een woning aan de Promenade en kon door de brandweer snel worden gedoofd.
 • Op zaterdag 6 mei heeft er omstreeks 16.15 uur een ruzie/mishandeling plaatsgevonden op de Laan van Assumburg tussen de inzittenden van twee personenauto’s naar aanleiding van een verkeersconflict. Politie is op zoek naar betrokkenen bij dit incident en eventuele getuigen. U kunt bellen via 0900-8844.
 • Afgelopen week is er graffiti op de muur gespoten rondom de Dr. Prinsengalerij. Graffiti spuiten op andermans eigendommen is een misdrijf. Bij heterdaad belt u 112. Wellicht heeft u informatie over de dader(s). Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Boven de Baandert (Stefan van Broekhuijsen)

 • Op zaterdag 6 mei rond 01.30 uur reed op de Baandert een snorfiets, die bij het zien van een politiewagen snel wegreed. Dit had de 19 jarige bestuurder beter niet kunnen doen, want hij werd op de Abbenven staande gehouden. Hij bleek (iets) teveel alcohol te hebben gedronken en de constructiesnelheid van zijn snorfiets bleek ruim 20 km te hoog.

Reacties