Brandweer Kennemerland snelste korps van Nederland

Brandweer Kennemerland... Kanjers, dus!
Foto: Wim Meijer Fotografie

De brandweer van Kennemerland, waaronder ook de brandweerkazernes binnen de IJmond vallen, is het snelst uitrukkende korps van Nederland.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gemiddeld doen ze er 6,5 minuten over om bij een incident te komen.Daarmee lieten ze het brandweerkorps van Rotterdam-IJmond, dat voorgaande jaren op de eerste plaats eindigde, achter zich.

Aanrijdtijden al jaren redelijk constant
De tijd die de brandweer nodig heeft om bij een brand te komen is al een paar jaar redelijk constant. In 2017 duurde het gemiddeld in Nederland 7 minuten en 42 seconden Een jaar eerder was de brandweer tien tot veertig seconden sneller ter plaatse. De brandweer van de Veiligheidsregio Drenthe deed er vorig jaar gemiddeld het langst over: bijna elf minuten.

De meldkamer van de brandweer heeft in Nederland gemiddeld een kleine minuut nodig om de brandweereenheid te alarmeren. Daarna duurt het uitrukken zo’n drie minuten en kost het vier minuten om naar de brand te rijden.

Overzicht gemiddelde aanrijdtijden brandweerkorpsen in Nederland: Klik HIER voor het interview van mediapartner NH Nieuws met de Korpschef van brandweer Kennemerland Frans Schippers.

Reacties