Internationale kunstenaarsweek ‘Ezels en Kwasten’ donderdag van start

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op donderdag 17 mei gaat in Wijk aan Zee voor de 17e keer de internationale kunstenaarsweek ‘Ezels en Kwasten’ van start.

Zoals de naam ook aangeeft begon ‘Ezels en Kwasten’ ooit als puur een schildersweek. In de loop der jaren is het echter steeds meer uitgegroeid  tot evenement waar feitelijk alle disciplines van de beeldende kunst zijn vertegenwoordigd. De deelnemers vormen een mix zijn van amateurs en professionals.

Behalve uit Nederland zijn er dit jaar ook kunstenaars aanwezig uit Tsjechië, Roemenië, Moldavië en Duitsland. Gedurende 10 dagen wordt er gewerkt aan het thema ‘Beperkt Houdbaar’ (in het Engels: ‘Limited Shelf life’) in de ateliers van de Moriaan en de Zon.

Tijden het festival , dat tot en met zaterdag 26 mei duurt, zijn er diverse workshops waar men zich voor kan inschrijven. Modeltekenen, landschap schilderen, een filmcursus en enkele verrassingen. Dichtersfestival
Midden in het festival op dinsdagavond (22 mei) is er in strandpaviljoen de Kust het immer spectaculaire dichtersfestival.

Prijsuitreiking
Op vrijdag 25 mei leveren de kunstenaars hun werken in en worden deze opgesteld voor een jury. Prijswinnaars worden die avond in café de Zon bekend gemaakt tijdens een avond met livemuziek van de strakke funkband: “Funk met Peren”

Expositie en veiling
Zaterdag 26 mei is de expositie van 11-17 geopend voor iedereen en kan het publiek in de Moriaan zijn eigen favoriet kiezen. Diezelfde avond worden de werken bij opbod, altijd weer spannend, geveild in café de Zon.

Kijk voor meer informatie over Ezels en Kwasten op de website: www.ezelsenkwasten.nl

Reacties