Nieuwbouw Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk van de baan

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk gaat zich niet vestigen in een nieuw pand. Dat bevestigt een woordvoerder van het ziekenhuis aan mediapartner NH Nieuws. “We gaan nu gewoon verder met renoveren.”

(bron: NH Nieuws)

Het nieuwe ziekenhuis moest in eerste instantie worden gebouwd op een braakliggend stuk land, waar voorheen kinderboerderij Ankie’s Hoeve zat. In het pand zou er veel plek zijn voor de innovatie en de meest recente technologie, zo was het idee. Technologiebedrijf Siemens Healthineers werd dan ook in de arm genomen als partner.

Door de trillingen bij het nabijgelegen spoor bleek het terrein daarentegen niet geschikt. Er is vervolgens gekeken naar alternatieven. “Maar we hebben er geen geschikte locatie voor gevonden”, aldus de woordvoerder. Daarom bleek renovatie de enige optie.

Deze keuze komt volgens de woordvoerder daarentegen niet uit de lucht vallen. “We hebben altijd gekeken naar meerdere mogelijkheden.” Al meerdere gedeeltes van het ziekenhuis hebben dan ook al een opknapbeurt gehad, waaronder de liften. “Binnenkort wordt de afdeling gynaecologie onder handen genomen en de luchtbehandelingskamers volgen dit najaar.”

Reacties