Eerste groep installateurs zonnepanelen gestart

Foto: Nova College

Nova College heeft met opleidingsbedrijf IW Nederland een maatwerktraject ontwikkeld om zij-instromers in korte tijd op te leiden voor de groeiende sector van zonne-energie. Dit maatwerktraject is ook geschikt voor werknemers die met deze nieuwe technieken te maken krijgen. De eerste groep is net gestart op de Nova Campus Beverwijk.

Zonne-energie is duurzaam: het raakt niet op en er komt geen broeikasgas bij vrij. Het is een groeisector. Doordat Nederland en ook de rest van de wereld zal moeten verduurzamen, wordt er veel verwacht van zonne-energie. De ontwikkelingen op dit gebied staan dan ook niet stil en zullen naar verwachting een onstuimige tijd tegemoet gaan. Door de steeds maar groeiende vraag naar PV-systemen (PV=Photo Voltaic) zullen ook steeds meer installateurs nodig zijn die dit soort systemen kunnen installeren. Dit initiatief is een voorbeeld van House of Skills, een samenwerking om de arbeidsmarkt te transformeren naar een meer op vaardigheden (skills) gerichte arbeidsmarkt.

Junior consultant duurzaamheid

Voor jongeren die in hun opleiding serieus met duurzaamheid aan de slag willen, biedt het Nova College vanaf augustus de nieuwe opleiding Junior consultant duurzaamheid. Dat is een mbo opleiding op het snijvlak van techniek en economie, geschikt voor jongeren met affiniteit voor techniek en commercieel inzicht. Voor meer informatie novacollege.nl/techniek en novacollege.nl/handelcommercie.

Reacties