Wonderbaarlijke wederopstanding Telstar

Witte Leeuwen buigen 3-0 achterstand na eerste helft om in 3-4 overwinning op verbijsterd FC Den Bosch

Telstar heeft dankzij een legendarische comeback drie punten overgehouden aan het uitduel met FC Den Bosch. De ploeg van Mike Snoei stond in de rust met 3-0 achter, maar door een zeer sterke tweede helft werden de punten alsnog binnengesleept. Het betekende voor de Velsenaren de vierde overwinning op rij.

Gedurende de eerste twintig minuten van de wedstrijd leek FC Den Bosch geen kind te hebben aan Telstar. Al in de zevende minuut opende Vincent Vermeij de score voor de Bosschenaren, en twaalf minuten laten was het Oulad Omar die de 2-0 op het scorebord toverde.

Even was de aansluitingstreffer voor Telstar dichtbij toen Ahmad Mendes Moreira bijna vanaf de middencirkel op het doel van Den Bosch schoot. De bal krulde over de ver voor zijn doel staande  Wouter van der Steen om vervolgens op de lat uiteen te spatten.

Vlak voor rust was het opnieuw Oulad Omar die met zijn tweede treffer tekende voor de 3-0 en daarmee Telstar met een flinke opdracht naar de kleedkamer stuurde. Een opdracht waarvan ieder normaal denkend mens zou denken dat het een ‘mission impossible’ zou zijn. Niet dus!

Direct na de rust trok de ploeg van Mike Snoei ten aanval, wat al meteen leidde tot een (weliswaar discutabele) penalty. Terell Ondaan was de gelukkige die de bal achter doelman van der Steen mocht schieten. Tien minuten later zorgde Melle Springer voor de aansluitingstreffer en nóg een twee minuten later zorgde Mendes Moreira voor de gelijkmaker.

Uiteindelijk was het Terell Ondaan die met zijn ‘tweede van de avond’ de comeback van Telstar helemaal compleet maakte. De aanvaller werd alleen voor de Brabantse doelman gezet en rondde koelbloedig af voor een historische 3-4.

Ondanks nu vier overwinningen op rij staat Telstar nog steeds op een bescheiden 16e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Maar deze overwinning betekent wel dat de ploeg een eerste stap heeft gedaan in de strijd om de vierde periodetitel en daarmee een plaats in de play offs.