Makathon Smart Solutions Zorg en Welzijn: zelfregie

Foto: Nova College

Van 15 t/m 17 mei houden de Hartekamp Groep, Les Petits Kinderopvang en het Nova College de makathon Smart Solutions Zorg en Welzijn. Drie dagen werken vmbo leerlingen en studenten mbo en hbo uit de richtingen ICT, Zorg en Welzijn met een coach in gemixte teams aan slimme oplossingen voor casussen rond het thema ‘zelfregie’. Publiek is welkom.

In totaal 150 deelnemers doen mee: 30 leerlingen vmbo, 40 studenten mbo van het Nova College, 40 studenten hbo van Inholland, 20 medewerkers van de Hartekamp Groep, Les Petits Kinderopvang of andere zorginstellingen en 16 deelnemers uit internationale teams. De deelnemers werken in 15 gemixte teams met een coach. Tijdens het uitwerken van de casussen krijgen de teams advies van technisch specialisten. Tijdens de makathon maken de deelnemers kennis met technieken als 3D printing, virtual reality, sensor techniek en kunnen zij workshops en inspiratiesessies volgen. De makathon is een project van Smart Makers Education.

Zelfregie en versterkende zorg

Tijdens de Makathon Zorg en Welzijn werken de jongeren aan uitdagingen van cliënt en/of kind, waar slimme technologische oplossingen nodig zijn om zelfregie en versterkende zorg en welzijn mogelijk te maken. Dit betekent slimme oplossingen voor het ondersteunen van een cliënt/kind vanuit zijn/haar behoeften waar dat nu nog niet altijd goed lukt. De cliënt/het kind geeft de richting aan, de professional volgt. De casussen zijn echte vraagstukken uit de praktijk van de Hartekamp Groep en Les Petit Kinderopvang.

Publiek is welkom

Wie belangstelling heeft is welkom om te komen kijken tijdens de makathon, vooral tijdens de presentatie van uitwerking van de casussen en tijdens de prijsuitreiking op vrijdagmiddag 17 mei van 16.00 – 17.00 uur op De Hartekamp van de Hartekamp Groep in Heemstede. Bezoekers kunnen zich hier online registeren.

Reacties