Gezellig ‘Buurtbakkie’ met bewoners Atrium Beverwijk

Foto: Art & Business Producties

BEVERWIJK – Op vrijdag 27 september zaten de bewoners van het appartementencomplex ‘Atrium’ in Beverwijk met elkaar om de tafel voor een ‘buurtbakkie’.

Het Atrium is een wooncomplex voor mensen van vijfenvijftig jaar en ouder. Voor het ‘buurtbakkie’ stond in de mooie binnentuin van het complex een lange tafel waaraan alle bewoners gezellig met elkaar een ‘bakkie’ deden. Het ‘buurtbakkie’ is een initiatief van Sociaal Team Beverwijk.

“Wij organiseren dit in het kader van eenzaamheid, voor ouderen die niet meer zo vaak de deur uit komen en behoefte hebben elkaar te leren kennen. We hebben gehoord dat in het Atrium veel verloop is, mensen overlijden of gaan naar een verzorgingshuis, dat is een reden voor het Sociaal Team geweest om samen met de bewonerscommissie deze ochtend hier te organiseren”, licht Monique Kamphuis, medewerker van het Sociaal Team Beverwijk toe.

Dat het gewaardeerd wordt blijkt uit een reactie van een bewoonster. “Soms sta je met iemand in de lift waarvan je je afvraagt of deze persoon bij je in de flat woont en dan is het heel fijn dat er zo’n ‘buurtbakkie’ is. Dan zie je mensen en spreek je elkaar langer dan in de lift.”

“Ik kom de deur niet meer uit”, laat een bewoner weten, “en dan is zo’n ochtend als deze ideaal. Ik heb genoeg te doen, er komen genoeg mensen bij me over de vloer, maar zo’n ochtend als dit is heel gezellig.”

En dat de sfeer goed was zie je hier:

 

 

 

 

Reacties