Expositie ‘Blijf ontdekken en creëren’ in Cultuurhuis Heemskerk

Foto:

HEEMSKERK – Donderdag 28 september organiseert Cultuurhuis Heemskerk een expositiebijeenkomst van de teken- en schildercursus ‘Blijf ontdekken en creëren’. De cursus was bedoeld voor senioren en is een onderdeel van het cultuurproject ‘Lang Leve de Ezels!’.

Blijf ontdekken en creëren

Afgelopen donderdag zat een groepje senioren in alle rust om een tafel in de hal van het cultuurhuis achter hun kunstwerk om de puntjes op de i te zetten van hun eindwerkstuk.

Ook Rinus Knoops, een nieuwe cursist, was aanwezig. Nadat hij een stukje had gelezen over deze cursus was zijn  nieuwsgierigheid gewekt.

Zijn eerste reactie: “Ik vind het heel erg leuk. Het is een gemêleerde groep met leeftijdgenoten en er worden verschillende technieken aangeboden en dat vind ik ook heel belangrijk. Zo leer je veel verschillende manieren van schilderen en tekenen. Van daaruit kun je verder. Leuk bezig zijn vind ik belangrijker dan het eindproduct.”

Tekst gaat verder onder de video

Expositiebijeenkomst

Op donderdag 19 september 2019 startte Nanneke Bastiaan deze cursus en nu acht weken later exposeren de cursisten vol trots het resultaat in Cultuurhuis Heemskerk.

“Mocht je het leuk vinden kom dan donderdagochtend 28 november tussen 10.00 en 11.00 uur even langs in Cultuurhuis Heemskerk en dan word je met open armen ontvangen door mijzelf en de cursisten die aanwezig zijn.”, laat Nanneke ons weten.