Telstar neemt punt mee naar Velsen na gelijkspel in ‘vissersderby’ tegen Volendam

De wedstrijd tussen FC Volendam en Telstar is gisteravond geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Na het debacle van vorige week, toen de Velsenaren op eigen veld met 1-7 onderuit gingen tegen NEC een uitslag waar ook Telstar-trainer vrede kon hebben.

Even leefde onder de fans van Telstar de angst dat vorige week een vervolg zou krijgen, toen al na drie minuten de bal in het net lag achter doelman Anthony Swolfs, notabene door een eigen doelpunt van Shayne Pattynama.

Daarna wist Telstar toch de rijen te sluiten en ook gevaarlijk te worden bij het doel van de Volendammers, wat onder meer resulteerde in een grote kans voor Frank Korpershoek die op centimeters het doel van Nordin Bakker miste.

Na 34 minuten was het dan toch raak voor de Velsenaren toen Reda Kharchouch na een duel naar de grond in het strafschopgebied van FC Volendam. De verdedigers leken daardoor afgeleid, want even later werd Glynor Plet vrijgelaten. De spits ramde een prima pass (uitgerekend van Pattynama) hard binnen achter Bakker: 1-1. Die stand bleef in de tweede helft onveranderd.

Telstar staat nu op de 11e  plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 37 punten uit 36 wedstrijden. Voor de periodetitel staat Telstar nu op de 11e plaats.

Klik HIER voor de terugblik met interviews met Telstar-trainer Andries Jonker en doelman Anthony Swolfs.