Eerste zij-instromers kinderopvang Haarlemmermeer ontvangen diploma

Foto: Nova College

Op de trappen van het Nova College Hoofddorp hebben de studenten van de eerste lichting Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang voor zij-instromers hun diploma ontvangen. De 15 geslaagden (van wie 1 cum laude) hebben hun opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (werken en leren) gevolgd, in dienst bij Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer en Solidoe Kinderopvang.

De nieuwe opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang voor zij-instromers is een tweejarige mbo 4 opleiding en start twee keer per jaar.De opleiding is bedoeld voor kandidaten vanaf 21 jaar met bijvoorbeeld een diploma mbo 3, propedeuse of werkervaring op een vergelijkbaar niveau. De studenten werken minimaal 16 uur per week bij een erkend leerbedrijf in de kinderopvang en volgen hun lessen op het Nova College.

Co-creatie ‘best spannend’

De opleiding is ontwikkeld op basis van co-creatie, namelijk samen met de leerbedrijven waar de studenten al werkend hun opleiding volgen. Annemarie Dees, directeur/bestuurder Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer, vertelt daarover: ‘We hebben dit echt samen met het Nova ontwikkeld en dat was in het begin best spannend. De docenten van het Nova kwamen namelijk bij ons in huis om samen met onze praktijkopleiders de lesdag – die bbl studenten normaalgesproken op school volgen – te verzorgen. Dat pakte goed uit; voor de docenten en onze praktijkopleiders en trainers was het leerzaam en verfrissend. Een ander groot verschil met de ‘gewone opleiding’ is dat de studenten nu tijdens hun opleiding al van onze trainers uit de voorschoolse educatie leren werken met het programma Piramide. Daardoor hoeven ze dat niet te leren na hun afstuderen en zijn ze direct inzetbaar.’

De feestelijke diplomering vond vanwege de coronamaatregelen buiten plaats. De deelnemers komen nu in dienst bij respectievelijk Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer en Solidoe Kinderopvang als gediplomeerd Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang. Eind augustus begint de derde groep.Voor meer informatie novacollege.nl/welzijn.

Reacties

Cookieinstellingen