Is Lion’s Mane de nieuwste studeerpil?

Foto: Smart & Zo

Het is niet anders, het einde van de (school)vakantie is daar. In de week van 16 augustus openden de eerste scholen in Noord-Holland massaal weer hun (virtuele) deuren en vandaag startten ook weer de MBO’s. En wie niet naar school hoeft die moet weer aan het werk. Hoe komen we weer in het werk- en leerritme na een heerlijke en tropische vakantie?

Menig student zweert bij studeerpillen. Deze pillen helpen je met het verhogen van concentratie en het verbeteren van je geheugen. Een van de bekendste studeerpillen op dit moment zijn de paddenstoelsupplementen Lion’s Mane.

Een paddenstoel als studeerpil

Nederland kent aardig wat medicinale paddenstoelen met krachtige en heilzame eigenschappen. De Lion’s Mane (Hericium erinaceus) is één van de populairste medicinale paddenstoelen vanwege zijn werking. Deze paddenstoel staat bekend om zijn cognitieve boost. Het wordt al eeuwen ingezet in Aziatische landen. Zo helpt Lion’s Mane bij het verhogen van je concentratievermogen, het behouden van focus en het verbeteren van je geheugen. Daarnaast helpt Lion’s Mane met het verlagen van onrustige gevoelens. Laat dit nou perfecte eigenschappen zijn voor als je een deadline hebt of écht even moet knallen!

Hoe werkt de Lion’s Mane precies?

Maar hoe komt het nou precies dat Lion’s Mane onze hersenen op die manier kan ondersteunen? Dit komt met name door de mix aan essentiële aminozuren, polysacchariden en bèta-glucanen die deze paddenstoel bevat. Door dit palet aan werkzame stoffen ondersteunt Lion’s Mane de informatieoverdracht tussen de hersencellen.

Lion's mane

Beter dan een kop koffie

Koffie is het meest gedronken drankje in Nederland. Vooral in tijden van stress of om de focus te verhogen, vanwege de cafeïne. Maar wist je dat cafeïne aardig wat bijwerkingen heeft? Een teveel aan cafeïne zorgt voor een hoge hartslag, een opgejaagd gevoel en (natuurlijk) slapeloosheid. Hiermee hebben we het natuurlijk niet eens over de mogelijke ‘verslavingsverschijnselen’ die je op den duur kunt krijgen.

Lion’s Mane is volledig natuurlijk en ondersteunt het lichaam op een natuurlijke manier, zonder dat je er bijwerkingen van ervaart. Lion’s Mane is gemakkelijk in te nemen als supplement in de vorm van een capsule of poeder. Je kunt het kopen bij diverse online webshops of winkels. Mushrooms4Life is bijvoorbeeld een populair merk met diverse hoogwaardige Lion’s Mane supplementen.

Nog meer voordelen

Dankzij de werkzame stoffen die de Lion’s Mane bevat, ondersteunt deze paddenstoel je op meerdere vlakken. Behalve de concentratieboost, een sterker geheugen op de lange termijn en een betere focus heeft deze paddenstoel meer voordelen, zoals:

  • Een goede nachtrust
  • Het verlagen van een onrustig gevoel
  • Ondersteuning van je maag- en darmen
  • Ondersteuning voor je spijsvertering

Ga jij Lion’s Mane uitproberen?

Klinkt Lion’s Mane jou veelbelovend in de oren als extra ondersteuning tijdens drukke periodes en stress? Probeer Lion’s Mane dan vooral uit. Wij hebben al meerdere positieve geluiden gehoord over het merk Mushrooms4Life. Al hun producten zijn samengesteld door de paddenstoelenexpert Martin Powell. Zijn missie? Het beschikbaar maken van betaalbare en biologische paddenstoelsupplementen. Hierdoor bevatten de supplementen – waaronder ook Lion’s Mane – de maximale hoeveelheid werkzame stoffen. Meer informatie over het merk, de producten en verkooppunten vind je op hun website.

Ben je een retailer en wil je de producten van Mushrooms4Life aan je assortiment toevoegen? Ga dan naar de voedingssupplementen groothandel Smart & Zo.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Smart & Zo.

Reacties