Aftrap nieuwe opleiding Junior consultant duurzaamheid

Foto: Nova College

Op de Nova Campus Hoofddorp zijn de eerste studenten begonnen aan de nieuwe opleiding Junior consultant duurzaamheid. Deze driejarige opleiding bereidt studenten voor op het deskundig adviseren van huizenbezitters en eigenaren van bedrijfspanden over verduurzaming.

Stroom van eigen bodem

De aftrap was afgelopen donderdag bij het opslag- en verhuurbedrijf van Jos Koeckhoeven in Hoofddorp. Jos vertelde de studenten wat duurzaamheid voor hem is en hoe hij dit invult. Het dak van zijn bedrijf, zo’n 4500 m2, ligt vol met 1400 zonnepanelen die voor 96% recyclebaar zijn. Zelf heeft hij maar een klein deel nodig van de opgewekte energie, de rest gaat naar Haarlemmermeerse gezinnen. Jos levert de energie aan Tegenstroom, leverancier van duurzaam en lokaal opgewekte energie.

Klus klaren

Andrea van de Graaf, directeur van Tegenstroom, vertelde de eerstejaars wat de energietransitie betekent en over het waarom van deze nieuwe opleiding.  ‘Om de aarde duurzaam te gebruiken, stappen we van fossiele brandstoffen over op duurzaam opgewekte energie. In Nederland moeten we dit in 2050 hebben gerealiseerd. 7 miljoen huishoudens moeten daarom hun woning verduurzamen. Een enorme klus waarvoor we mensen nodig hebben die huizenbezitters hierover adviseren. Jullie zijn dus hard nodig.’

De studenten hebben vervolgens een robot gemaakt van restafval en werkend op zonne-energie. Het leverde werkende prototypes op zoals een robot die mensen vrolijker maakt en een auto.

Meer over de opleiding vind je op novacollege.nl.

Voor informatie over Tegenstroom: https://tegenstroom.nl

Reacties