Examenevenement online vanuit InNovatielab Haarlem

Foto: Nova College

Vijftig studenten Verzorgende-IG – Maatschappelijke zorg van het Nova College op de Campus Haarlem deden donderdag examen ‘kwaliteit en deskundigheid’. Het is inmiddels een mooie traditie om daar een feestelijk evenement van te maken, waarbij alle praktijkopleiders en andere relaties van de stagebedrijven, familie en vrienden van de studenten en eigen collega’s welkom zijn op school. Compleet met gastspreker en een prijsuitreiking. Dit jaar was het de bedoeling om dat in het net opgeleverde InNovatielab in het nieuwe Care gebouw op de campus te doen. Wegens corona kon dat natuurlijk niet. Daarom is besloten om dit eerste evenement vanuit het InNovatielab online te houden. 

Met relatiemanager Zorg en Welzijn Esther van Gog als ladyspeaker en zeven van de vijftig studenten in de tijdelijke ‘studio’ was het programma coronaproof en via een livestream te volgen door alle genodigden. De kijkers kregen eerst een virtuele rondleiding door het InNovatielab met uitleg door beheerder Sander Boelsma, practor Zorg en Welzijn Technologie. Gastpreker Rick Brink, oud-minister Gehandicaptenzaken en ervaringsdeskundige, sprak via Zoom over gehandicaptenzorg en introduceerde daarmee het thema van dit evenement: inclusie. Daarna kwamen de zeven studenten volop in beeld en aan het woord. Na elkaar presenteerden zij hun verbeterplan om de kwaliteit van de zorg op hun werk- of stageplek te verbeteren via een filmpje dat ze bij hun leerbedrijf hadden gemaakt. Daar stelden ze Rick Brink enkele vragen over en Rick had natuurlijk ook wat vragen voor hen. Tenslotte sprak Esther via Zoom met practor Sander Boelsma, opleidingsmanager Marielle Hermsen en enkele praktijkopleiders bij de stagebedrijven. 

Esther sloot het programma af met de uitnodiging aan de zorgorganisaties om gebruik te komen maken van het InNovatielab. HR manager Kennemerhart Gerrit Oostendorp reageerde direct enthousiast: ‘Zodra het weer kan, kom we graag me de collega’s van Kennemerhart de mogelijkheden verkennen om samen te leren over en met zorgtechnologie in jullie InNovatielab!’. Een samenvatting van de live stream van het evenement is te zien op novacollege.nl.

Reacties

Cookieinstellingen