AZ-spits Myron Boadu schiet Jong Oranje naar halve finale EK

Jong Oranje is door naar de halve finale op het EK. Met een doelpunt van AZ-spits Myron Boadu in de verlenging won de ploeg met 2-1 van Frankrijk.

(bron: NH Nieuws)

Jong Oranje begon goed aan de wedstrijd. In de 21e minuut kreeg Calvin Stengs een grote kans, maar hij schoot de bal slecht in. Een paar minuten later was het wel raak. Dayot Upamecano kopte vanuit een corner prachtig raak. Jong Oranje ging niet goed om met de kansen. Zo kreeg Justin Kluivert een prima kans, maar hij schoot wild en hoog over.

Grensgeval
In de tweede helft kwam Jong Oranje langszij. Op randje buitenspel nam Myron Boadu een schot aan van buiten de zestien en tikte hij beheerst binnen.

In de 64e minuut kroop Jong Oranje door het oog van de naald toen Ikoné op de paal schoot. Naarmate de tweede helft vorderde werd Jong Frankrijk beter. Jong Oranje werd nog wel gevaarlijk in de omschakeling, maar het waren de Fransen die domineerden. Toch was het Jong Oranje dat de wedstrijd wist te winnen. Myron Boadu tikte in de blessuretijd de winnen treffer winnen.

Donderdag in de halve finale is Jong Denemarken of Jong Duitsland de tegenstander.