Paddenstoelen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde herontdekt

Foto: Smart & Zo

Vroeger was alles beter… Een spreekwoord dat je ongetwijfeld voorbij hebt horen komen. Nostalgische spullen zijn hot; mode, cassettebandjes, papieren boeken, tijdschriften en de ‘oude’ kruiden en supplementen. Vooral in de gezondheidsbranche worden oude remedies steeds vaker aangehaald en toegepast. Hierbij is de nieuwste trend op dit moment super gezonde paddenstoelsupplementen. Deze supplementen bevatten vele heilzame eigenschappen voor lichaam en geest.

Overgewaaid uit de Traditionele Chinese Geneeskunde

Ondanks dat paddenstoelen nieuw lijken voor de wetenschap, bestaan ze al heel lang. In de Traditionele Chinese Geneeskunde worden ze al heel lang toegepast voor uiteenlopende klachten. Op dit moment weten we van 15.000 medicinale paddenstoelen af, maar dit zullen er vast nog veel meer zijn, en van slechts 800 soorten weten we de medicinale werking. Elke soort heeft zijn eigen palet aan voedingsstoffen en is daardoor in te zetten voor specifieke klachten. Ondanks dat er veel keuze is, zijn er twee soorten die er uit springen. Namelijk de paddenstoelen: Cordyceps en Chaga.

De energiebooster Cordyceps

Cordyceps is één van de bijzonderste paddenstoelen. Om te beginnen ziet het er helemaal niet uit als een traditionele paddenstoel. Het is een klein friemeltje dat recht omhoog groeit. Officieel gezien groeit deze paddenstoel uit insecten. Dit klinkt niet heel fijn, daarom bieden veel paddenstoelmerken een veganistische versie aan. Hiervoor kweken ze Cordyceps op een natuurlijke voedingsbodem. Zonder de tussenkomst van insecten. Even krachtig, alleen groeit het anders.

Naast deze groeiwijze is de medicinale werking op zijn zachtst gezegd bijzonder. Het is één van de breedst inzetbare paddenstoelen op het gebied van sport. Cordyceps geeft namelijk je lichaam een energieboost, heeft een positieve invloed op je uithoudingsvermogen en een gunstige werking op je immuunsysteem en libido.

Deze voordelen komen met name door de cocktail aan werkzame stoffen in de paddenstoel. Zo bevat Cordyceps onder andere cordycepine, nucleotides, polysachariden, sterolen, spoorelementen en mineralen. Deze stoffen zorgen weer voor een balancerende werking in het lichaam. Vooral in de Chinese sportwereld is deze paddenstoel erg geliefd als supplement.

De superantioxidant Chaga

Een andere paddenstoel is Chaga. Chaga is dé immuunbooster onder de medicinale paddenstoelen. Het groeit tegen berkenbomen aan en ziet er een beetje uit als een zwartgeblakerde uitstulping, maar niets is minder waar. Wanneer je deze paddenstoel openmaakt heeft het heldere, oranje kleur. Daarbij bevat het vele waardevolle stoffen voor je immuunsysteem.

Zo bevat Chaga een groot aantal actieve componenten die een antioxidatieve, antitumorale en antivirale werking hebben. Vooral de superoxidedismutase (SOD) maakt het bijzonder. Wetenschappers hebben zelfs ontdekt dat Chaga de meeste antioxidanten van alle voedselbronnen op onze planeet bevat. Antioxidanten zijn de beschermers tegen de beruchte vrije radicalen (die oxidatieve stress veroorzaken in je lichaam). Zij kunnen na verloop van tijd ernstige schade aanbrengen in je lichaam, met name in je weefsel en cellen. Antioxidanten zorgen ervoor dat de schade van de vrije radicalen beperkt blijven. Het is een essentieel onderdeel binnen ons lichaam en helpt ons om vitaal en gezond te blijven.

Pure Mushrooms hét paddenstoelenmerk op dit moment

Wil jij nu ook paddenstoelsupplementen uitproberen? Door de toenemende populariteit zijn er veel merken. Welke moet je kiezen? Een belangrijke graadmeter hiervoor is kwaliteit en biologisch. Paddenstoelen werken namelijk als een spons: tijdens de groei nemen ze alles op uit hun omgeving. Hierdoor is het belangrijk dat ze met deskundigheid en natuurlijke middelen gekweekt worden. Een voorbeeld van een goed merk is Pure Mushrooms.

Pure Mushrooms haalt haar paddenstoelen van traditionele paddenstoelboerderijen in China. Deze boerderijen respecteren de natuur en kweken de paddenstoelen op de traditionele manier van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ze voegen ook niets toe aan de supplementen. Zo wordt elke productbatch gecontroleerd door een extern laboratorium op contaminanten (zoals zware metalen) en andere onzuiverheden. Hierdoor weet je zeker dat de alle supplementen van Pure Mushrooms 100% vrij van pesticiden en fungiciden zijn.

Daarnaast geniet je bij Pure Mushrooms van de volgende voordelen:

  • Hoge bio-beschikbaarheid van de werkzame stoffen door een langzame groei van de paddenstoel en doordat ze extracten gebruiken voor hun supplementen. Alle supplementen van Pure Mushrooms bevatten bijvoorbeeld 30% meer polysachariden ter vergelijking van andere supplementen.
  • Elk supplement bevat extra natuurlijke vitamine C in de vorm van acerola.
  • Biologisch, vegan en keurmerk van hoogwaardige productie op gecertificeerde Duitse en Oostenrijkse productielocaties.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Smart & Zo

Reacties