Wat zijn de twee belangrijkste gezondheidstrends van 2021?

Foto: Smart & Zo

Een gezonde levensstijl is nu belangrijker dan ooit. De coronapandemie heeft ons laten zien dat het belangrijk is om gezond te zijn én te blijven. Onze gezondheid staat daarom in 2021 wat hoger op ons prioriteitenlijstje dan in voorgaande jaren. Dit zijn de twee belangrijkste gezondheidstrends van dit jaar:

Gezondheidstrend 1: reishi bij hooikoorts

Veel mensen hebben er dit jaar extra veel last van: hooikoorts. Loopneus, rode en jeukende ogen, kriebel in de keel en vaak niezen. Wanneer je last hebt hooikoortsklachten betekent dit dat er teveel histamine aanwezig is in je lichaam. Histamine is een stof die je lichaam aanmaakt als afweerreactie bij een allergische reactie. Dit levert vervelende klachten als snotteren, loopneus, jeuk en tranende ogen op.

Wat te doen tegen hooikoorts? Gelukkig kunnen we – naast gebruik van medicijnen – natuurlijke middelen inzetten die deze vervelende klachten helpen verlichten. Heb je last van hooikoorts? Probeer eens de reishi paddenstoel tijdens het hooikoortsseizoen. Reishi is namelijk een natuurlijke antihistamine, waardoor de allergische reacties worden onderdrukt.

De reishi paddenstoel wordt in het Verre Oosten geroemd vanwege de aanwezigheid van triterpenen. Triterpenen zijn stofjes die ervoor zorgen dat de aanmaak van histamine binnen de perken blijft. Daarnaast bevat de paddenstoel krachtige antioxidanten en antibacteriële stoffen. Reishi heeft een bittere smaak en is om ‘gewoon op te eten’ minder geschikt. Neem de paddenstoel daarom in als voedingssupplement, zoals capsules of poeder.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van reishi?

  • Ondersteunt het immuunsysteem*;
  • Biedt ondersteuning bij vermoeidheid*;
  • Heeft een positieve invloed op je lever*;
  • Het is een rijke bron van antioxidanten; deze helpen bij het verwijderen van vrije radicalen in je lichaam*.

Gezondheidstrend 2: spirulina voor het immuunsysteem

Een goede gezondheid begint met een goede weerstand. Met een sterk immuunsysteem zorg je ervoor dat je minder vatbaar bent voor virussen. Gelukkig kunnen we zelf al veel doen om onze weerstand een stimulans te geven. Door gezond te eten, voldoende te bewegen en goed te slapen bijvoorbeeld. Toch kan je lichaam soms extra ondersteuning gebruiken, zoals in de vorm van een voedingssupplement of superfood. Zo wordt de alg spirulina met recht een superfood genoemd.

Spirulina is een zoutwateralg en zit vol met vitamines, mineralen en eiwitten. Dankzij de aanwezigheid van uiteenlopende voedingsstoffen wordt spirulina beschouwd als ’s werelds meest voedzame voedingsbron. Het bevat onder andere de mineralen ijzer, zink, calcium, magnesium, koper, fosfor en kalium. Daarnaast is deze alg rijk aan de vitaminen B1, B2, B3, B6 en B11, omega 3 en eiwitten. Over eiwitten gesproken:  het eiwitgehalte van spirulina is maar liefst 70%. Het bevat per gram zelfs meer eiwit dan dierlijke voedingsmiddelen als vlees, eieren of melk. Daarnaast bevat het supplement alle 9 essentiële aminozuren. Dit maakt dit supplement een musthave voor iedereen die fit wil worden én blijven. Spirulina is verkrijgbaar als poeder, tabletten en capsules.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van spirulina?

  • Het draagt bij aan een gezond immuunsysteem*;
  • Biedt ondersteuning bij vermoeidheid*;
  • Ondersteunt het behoud van een gezond gewicht*;
  • Het is een rijke bron van antioxidanten; deze helpen bij het verwijderen van vrije radicalen in je lichaam*.

* Deze gezondheidsclaim is in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Smart & Zo

Reacties