De Meeste Stemmen mag weer samen zingen

Na een lange coronaperiode met veel ‘zoomsessies’ en individueel thuis oefenen mogen de leden van Popkoor De Meeste Stemmen eindelijk weer samenkomen in Buurthuis d’Evelaer om met elkaar te zingen.

Het is een hele opluchting, zowel voor de leden als voor voorzitter Mariëtte Sinkeldam en dirigent Hans van Breugel. Een opluchting, omdat er toch even stevig moet worden geoefend voor uitvoeringen die binnenkort op het programma staan, zoals op de Open Monumentendag in Haarlem.

Alleen zou het fijn zijn als het koor dan ook over wat meer mannenstemmen zou kunnen beschikken. Op dit moment bestaat het koor uit 30 leden en het streven is om door te groeien naar de 40 en daar wat meer mannenstemmen bij te hebben, want op dit moment voeren de vrouwen letterlijk en figuurlijk de boventoon.

IJmond Nieuws ging afgelopen week langs tijdens een repetitie van De Meeste Stemmen in d’Evelaer en maakte bijgaande reportage.

Om alvast een beeld te hebben van de vocale kracht van De meeste Stemmen hieronder de zoom-editie van Mamma Mia, waarvan we hopen dat deze vorm van ‘samen’ zingen in de toekomst niet meer nodig is.

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor de reportage van IJmond Nieuws.

Reacties