Zomerprogramma op Boomgaard Rorik biedt (ook gratis) workshops voor jong en oud

Foto: Boomgaard Rorik

Boomgaard Rorik is een feit! Deze eerste zomer wordt afgetrapt met allerlei (gratis!) workshops voor jong en oud. Kom kleien met Beverwijkse polderklei, een schrijfworkshop, maak je eigen theatervoorstelling, leer hoe je de bodem kunt lezen of kom luisteren naar een verhaal. En dat allemaal tussen de jonge appel- en perenbomen. De afsluiting van het zomerseizoen is op 21 augustus rond het kampvuur!

Boomgaard Rorik
Boomgaard Rorik is de boomgaard van Landgoed Rorik, een jong landgoed geïnitieerd door Studio Valkenier, waar hard gebouwd wordt aan een camping, restaurant, winkel en biologische landbouw: wijntuin, groentetuin en boomgaard. De boomgaard staat sinds mei 2021, en viert dit jaar dus haar eerste zomer. De boomgaard is opgebouwd door Anne, Kasper en Aisha, en een hoop vrijwilligers uit de wijde omgeving.

Zomerprogramma
Er worden verschillende workshops aangeboden, waarvan de meesten gratis zijn. De initiatiefnemers van Boomgaard Rorik willen dat iedereen een leuke en leerzame zomer kan beleven in de gaard. Wel zijn donaties meer dan welkom. Rorik is een jonge boomgaard en alle opbrengsten gaan direct in het onderhoud en de verdere opbouw van de boomgaard.

Schrijfworkshops
Kinderboekenschrijfster Jonne Kramer laat je met speelse opdrachten zien hoe je belangrijke onderdelen van het schrijven kunt oefenen. Ze neemt je mee door de boomgaard om de omgeving met woorden te omschrijven, ze laat zien hoe je verhaallijnen uit kunt denken en geeft je oefeningen mee om een writer’s block te voorkomen.

 • Doelgroepen:
  9 – 14 jaar,  zondag 8 augustus 2021 10:30 – 11:00
  16+, zondag 8 augustus 14:00-15:30
  Toegang: gratis

Workshop kleien met onze polderklei
Beeldend kunstenaar Jan Inti van Delft neemt je een middag mee op klei-avontuur! Boetseer een werkstuk met zelf gedolven klei. Op de afsluitende middag op 21 augustus bakken we de werkstukken in het vuur. Je kunt je werkstukken natuurlijk ook ongebakken mee nemen naar huis.

 • Doelgroepen:
  12 – 16 jr.,  25 juli 12:00 – 15:00 en 15 augustus 12:00 – 15:00.
  Toegang: gratis

Voorlezen in de gaard
Samen met Bibliotheek IJmond Noord organiseren we voorleesochtenden tussen de appelbomen! Inschrijven is niet nodig, kom vooral langs!

 • Doelgroepen:
  2 – 6 jr., 21 juli, 4 en 18 augustus, 10:30 – 11:00
  Toegang: gratis

Maak theater in de gaard
Kom samen met dans- en theaterdocent Barbara Droog twee dagen theater maken tussen de bomen! Laat je inspireren door de gaard, maak je eigen kostuum en voer na afloop jullie zelfgemaakte stuk op.

 • Doelgroepen:
  8 – 10 en 12 – 16 jr., donderdag 12 en vrijdag 13 augustus 10:00 – 16:00
  Toegang: €45 (Inclusief lunch)

Leer de bodem lezen
Léon is een echte bodemkenner die elke vierkante meter wel iets interessants ontdekt. Hij leert je de basisstappen van een bodemanalyse zodat je de bodem van je eigen tuin, moestuin of landgoed beter kunt lezen. Daarnaast vertelt hij over de natuurhistorie van Beverwijk.
Waarom is de grond zoals hij nu is? Hoe zag het gebied er vroeger uit? Ga mee op deze natuurhistorische reis en kijk nooit meer hetzelfde naar de grond onder je voeten.

 • Doelgroepen:
  16+, vrijdag 30 juli en vrijdag 6 augustus, 15:30 – 17:30
  Toegang: gratis

De kunst van de haiku
Martine Winkel neemt je mee de boomgaard in en laat je zien hoe je een haiku kunt maken geïnspireerd op de natuur. De haiku is een Japanse gedichtvorm die in traditionele zin een ogenblikervaring deelt. En je zult merken: íédereen kan dichten. Doe je mee?

 • Doelgroepen:
  16+, zondag 1 augustus en 15 augustus, 10:00 – 12:00
  Toegang: €7,50

Reacties