55+

Een maandagmiddag rond thema Italië  tijdens ‘Zomer op ’t plein’

Foto: Wim Meijer Fotografie

Ook deze zomer organiseren Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk in het Kennemer Theater weer gezellige maandagmiddagen voor 55+’ers. Elke week kun je van 14.00 en 16.00 uur meedoen aan drie heel afwisselende activiteiten van elk ongeveer drie kwartier. Op 26 juli staat Italië centraal.

Of je nou wel of niet in Italië bent geweest, iedereen heeft wel een beeld bij dat land. Gebruik makend van verhalen, muziek en natuurlijk onze fantasie laat professioneel verhalenverteller Giovanni Masetti je deze middag zogenaamd een reisje naar Italië maken. Daarbij maak je  herinneringen aan waar je dan later samen of alleen op terug kunt kijken.

Muziekdocent Gabrielle Munir leidt je aan de hand van luisterfragmenten (en door zelf te zingen) door de geschiedenis van de Italiaanse opera. Hoe ontstond die hoe veranderde die in de loop der eeuwen? Wat zijn de verschillen? Welke bekende operagebouwen zijn er en wat was hun invloed? En hoe beïnvloedde de opera buitenlandse componisten zoals Mozart?

Isa van Klaveren en Jaap Tesselaar bespreken kort de geschiedenis van de Portugese literatuur en het land. Zelfs leuk voor wie (bijna) nooit leest! Natuurlijk geven ze je ook weer aantrekkelijke leestips.

Natuurlijk zijn er ook authentieke Italiaanse hapjes, voor elk wat wils, ook voor vegetariërs. Toegang: € 7,- per middag, inclusief koffie/thee, wat lekkers en een drankje na afloop.

Meer info en kaartverkoop via www.bibliotheekijmondnoord.nl en steeds na 13.00 uur bij de klantenservice in de bibliotheek. Telefonisch reserveren tijdens de openingsuren kan ook: 0251 – 228591.

Zomer op ’t plein 2021 werd mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo.

Reacties

Cookieinstellingen