Bibliotheek schenkt boeken voor buurttuin Wijk aan Duin

Bibliotheekmedewerker Aafke overhandigt de boeken aan vrijwilliger Annette.
Foto: Aangeleverd

Vanaf dit voorjaar bloeit er rondom het buurthuis Wijk aan Duin aan de Wilgenhoflaan in Beverwijk een biologische tuin. Een tuin waar buurtbewoners mee mogen helpen tuinieren in de moestuin en waar je elkaar kunt ontmoeten voor een praatje of een potje jeu de boules.

Omdat duurzaamheid ook bij de bibliotheek hoog op de agenda staat, schenkt de bibliotheek een serie boeken over (moes)tuinieren waar vrijwilligers en buurtbewoners doorheen kunnen bladeren en inspiratie uit kunnen opdoen. Er zijn boeken voor volwassenen en kinderen. Over ecologisch, duurzaam en biologisch tuinieren, over koken met zelfgekweekte groentes, een jaarplanning voor tuinieren, krioelende diertjes in de tuin en leuke dingen om te maken voor de tuin.

De tuin staat al volop in bloei en er is nu al regelmatig opbrengst van groentes, bijvoorbeeld spitskool, rode kool en sla.

De tuin wordt onderhouden door vrijwilligers en buurtbewoners, onder andere door Annette die op de foto (rechts) de boeken in ontvangst neemt. Zij kan overigens nog best wat hulp gebruiken in de tuin, dus wil jij haar graag helpen met tuinieren, meld je dan aan bij Tineke Hopman ([email protected]).

 

Reacties